Fläskfilégryta med Rosmarin till middag


I dag slängde jag ihop en fläskfilégryta med Rosmarin till middag av mörad fläskfilé. Jag tycker det är så härligt att göra en stor gryta som man kan äta i flera dagar när man är strängt upptagen med trädgårdsarbete. Finns inget bättre än gå in och kunna äta mat utan att ställa sig och laga maten först. Fläskfilégryta är verkligen gott när man dessutom jobbat hårt.

Fläskfilégryta med Rosmarin till middag
Fläskfilégryta med Rosmarin till middag

Så är kommer receptet på min gryta!

Fläskfilégryta med Rosmarin

1,5-2 kg Mörad fläskfilé

2 nätpåsar med Scharlottenlök

7 dl vatten

5 dl grädde

3 msk vetemjöl

3 buljongtärningar

2 msk druvan guldsoja (färgar såsen)

Salt och vitpeppar

1 kruka med färsk Rosmarin

Gör Fläskflilégrytan med Rosmarin så här

Börja med att ansa fläskfilén och skär den i tunna skivor som du lägger upp i en djup tallrik. Skala Scharlotten löken och skär varje lök i 4 klyftor och lägg upp dom på en tallrik.

Bryn köttet på båda sidor och när du vänt köttet så kryddar du med både salt och vitpeppar. Lägg över det färdiga köttet i en stor gryta och fortsätt bryna resterande kött.

Bryn Scharlottenlöken i stekpannan och häll i löken över köttet i grytan.

Tag sedan 3 msk vetemjöl och strö över köttet och löken och rör om. Häll på 7 dl vatten. Häll även i all grädde. Smula buljongträningarna i grytan. Tillsätt även sojan så såsen blir brun.

Skala av rosmarinen från grenarna och hacka lite lätt. Strö Rosmarinen i grytan. Låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt den stå och puttra i 20-30 minuter.

Jag brukar servera antingen kokt potatis och färsk broccoli eller blomkål.

Fläskfilégryta med Rosmarin till middag

Låt mig gärna veta vad ni tycker om mitt recept. Det gör mig lite extra glad!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.