10 saker att förbereda innan jobbstart och semesterslut


I dag är det lördag morgon, och bara två dagar kvar innan jobbstart och semesterslut. På måndag börjar allvaret igen. Därför tänkte jag skriva 10 saker att förbereda innan jobbstart och semesterslut, så att första arbetsveckan löper på utan några hinder på vägen. Att börja jobba igen kan kännas tung för vissa. Det finns två sätt att förhållas sig till att börja jobba igen, förbereda sig, eller deppa ihop. Vilket tror ni jag väljer! 🙂

Jag är förberedelsernas mästare och älskar att förbereda och inför jobbstart är det inget undantag. Allting har en början och ett slut så även semester.

Det är lite som när man gick tillbaka till skolan när man var yngre. Så här kommer min lista på saker jag skall göra och som jag tror kan stämma in på många andra, åtminstone vissa punkter.

10 saker att förbereda sig inför jobbstart

  1. Måla nytt nagellack på händer och tår så att man känner sig extra fräsch och inte behöver tänka på det.
  2. Se till att favoritkläderna är tvättade.
  3. Göra i ordning lite extra i garderoben för att det känns fint och i ordning.
  4. Packa i ordning träningsväskan så man slipper springa och leta efter saker på måndag. Träningskläder, strumpor, hänglås, gymkort etc.
  5. Bestämma sig för vad första matlådan och mellanmålen skall bestå av så att det är klart. Jag har valt mina Italienska nötfärsbiffar som ni hittar recept på HÄR
  6. Packa i ordning dataväska och se till att man har allt man behöver. Dator, trådlös mus, hörlurar, laddsladd till dator och telefon etc.
  7. Leta fram passerkort till jobbet om man har ett sådant.
  8. Bestämma outfit vad man skall ha på sig så att första morgonen löper smärtfritt och utan några val att göra.
  9. Göra en matlista för första veckan så att det löper smärtfritt när man kommer hem från jobbet.
  10. Åka och handla mat så man slipper det första arbetsveckan.

Det tror jag var allt på min lista för den första arbetsveckan. Jag tycker det skall bli roligt att börja jobba igen. Denna veckan skall vi ha en liten workshop och jag har bokat in Falkenbergs Strandbad så man kan säga att det blir en liten mjukstart den första veckan. Det är alltid välkommet!

En sak till. Var glad att du börjar jobba igen, det finns dom som inte har jobb och därmed inte försörjning. Att ha jobb och arbetskamrater är ett privilegieum, tänk på det! Jippi snart börjar jobbet igen och tillbaka till rutiner. Har du nu bestämt dig för att köra hårt med träning och satt upp mål!? Om inte gör det också!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.