Godaste Italienska nötfärsbiffarna och bästa matlådetipset 2 kommentarer


Jag har gjort ett recept för många år sedan som jag ständigt kommer tillbaka till. Det är Italienska biffar gjorda på nötkött och med soltorkade tomater och basilika. Dom är så goda att man kan omöjligt tröttna på dom.

Godaste Italienska nötfärsbiffarna och bästa matlådetipset

Dels är det jättegott men själva anledningen till att jag en gång satte ihop det receptet är att jag behövde något gott att laga som var nyttigt och gott. Jag var trött på alla recept med 100 olika ingredienser som jag var tvungen att köpa hem. Samtidigt som det skulle vara bra mat och passa mitt sätt att äta vid träning och viktnedgång. Det jag försöker åstadkomma är att äta minst ett mål om dagen med minimalt med kolhydrater.

Dessutom går nötfärsbiffarna perfekt att frysa in. Jag fryser in dom med smörpapper mellan och jag klipper i remser av ett vanligt bakplåtspapper. På så sätt kan jag bara ta fram för dagsbehov. Jag serverar Haricot Verts och fetaost i kryddor till biffarna. Det blir en pefekt måltid för mig till lunch när jag är på jobbet

Så här få ni mitt favoritrecept när det kommer till bra mat när jag skall försöka jobba mot mina mål. Biffarna är som sagt mitt eget recept som jag gjorde när jag hade idé-torka över vad jag skulle äta för att nå mina mål. Då kom dessa till. Jag älskar nämligen basilika och soltorkade tomater, vad kan bli fel i en kombination av dessa två.

Italienska biffar med basilika och soltorkade tomater, 10-12 biffar

800 gram nötfärs

1 ägg

8 soltorkade tomater

1 kruka basilika

Salt och vitpeppar efter smak

Hur gör man;

Finhacka basilikan. Finhacka även soltorkade tomater i olja. Lägg nötfärsen i en stor skål och tillsätt 1 ägg. Salta och peppra efter smak. Mixa ner både basilika och soltorkade tomater och blanda alltsammans så det fördelar sig jämt.

Forma till lagom stora biffar efter smak och tycke. Stek dom i en stekpanna. Se till att biffarna får en fin yta på båda sidor. Låt dom eftersteka lite grand men inte för läge. Låt dom vara lite röda längst in för det steks på eftervärme så att dom inte blir för torra.

Jag brukar lägga två biffar i mina lunchlådor tillsammans med en bunt kokta haricot verts. Perfekt!

Det pefekta med att förbereda på detta sätt är att det alltid är enkelt att förbereda en lunchlåda på kvällen eller på morgonen!

Hoppas det smakar gott!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Godaste Italienska nötfärsbiffarna och bästa matlådetipset