Planera Veckomatsedel med mellanmål och vinn tid


I dag tänkte jag skriva om fördelarna med att planera sin veckomatsedel för att hinna med sin träning och vinna tid. Men också för att på ett praktiskt sätt kunna ha överblick över vad man skall äta med sin veckomatsedel med mellanmål och matlådor. Den tiden som blir över för sysslor som man annars bara stressar sig igenom blir plötsligt en viktig del av vardagen.

Att planera sin veckomatsedel och inkludera både lunch mellanmål och middarg är ett sätt för mig att vinna tid. Den tiden jag slipper lägga på att fundera på vad jag skall äta, åka och handla och sedan ställa mig och laga. Nu använder jag tiden optimalt i stället och på så sätt vinner jag tid. Den tiden använder jag i stället till att träna. Så mycket tid får jag över genom att bara planera bättre.

Att planera sin veckas mat sparar både tid och framför allt stressmoment. När man redan på förväg vet vad man skall laga eller servera gör det vardagen mycket enklare. Själva tanken med en veckomatsedel är att det blir också framför allt mycket billigare för plånboken och mindre stressigt. Jag har som vana att planera min veckomatsedel på helgen.

För mina mellanmål så kokar jag ett helt gäng ägg och lägger i kylen. Det är pefekt som mellanmål och om man snabbt måste få i sig något. Jag står inte och kokar ett ägg varje dag!

Måndag

Frukost: Havregrynsgröt

Jag gör min havergrynsgröt på 1 dl havregryn med 2 dl vatten utan salt och in i mircor på exakt 2 minuter. Jag äter den med lättmjölk och utan något på. Men det är gott med en skivad banan på.

Mellanmål: 1,5 dl naturell youghurt, 3 msk honugn och en näve med halverade valnötter.

Jag häller i ca 2-3 matskedar honug i botten på en mugg med lock. Häller över ca 1,5 del naturell youghurt. Sedan lägger jag halverade valnötter i en annan liten burk ca 4-5 stycken. När det sedan är dags att äta häller jag över nötterna så dom är knapriga och goda.

Lunch: Italienska nötförsbiffar med Haricot Verts och fetaost i kryddor

Ni hittar mitt recept HÄR och detta tröttnar jag aldrig på. Detta är en pefekt och jättegod måltid och jag ofta har med mig varje dag. Jag behöver inte alltid ha olika lunchlådor med mig varje dag.

Mellanmål: Ett kokt ägg och en skiva fröknäcke.

Mitt fröknäcke hittar ni HÄR

Middag: Ungsbakad lax med citronpeppar, serveras med Haricotverts och romsås.

Antingen köper man färsk lax, men till mina matlådor köper jag fryst protionerad lax med fyra laxar. Stätter ugnen på 225 grader, penslar laxen med olivolja och kryddar med citronpeppar. In i ugnen i exakt 20 minuter och låter den stå en liten stund. Serverar kokta Haricot Verts med romsås till. Mums!

Mellanmål: En halv skivad melon

På kvällen äter jag något enklare om jag känner att jag behöver.

Tisdag

Frukost: Havregrynsgröt

Mellanmål: Mellanmål: 1,5 dl naturell youghurt, 3 msk honugn och en näve med valnötter

Lunch: Quiche Lorraine med broccoli, oliver, soltorkade och lök tillsammans med en stor sallad som består av salladsblad, halverade coctailtomater och gurkstavar.

Ni hittar mitt recept på Quiche Lorraine HÄR. Jag delar upp den i 6 delar och fryser in och sedan kan jag alternera med vad jag vill ha med i lunchlådan.

Mellanmål: Kokt ägg med en skiva fröknäcke

Middag: Grönsakssoppa med vitlöksbröd

Ni hittar mitt recpet HÄR, pefekt även dagen efter och nästan godare.

Mellanmål: Två fröknäcke med leverpastej och saltgurka

Mitt eget recept på världens godaste saltgurka hittar ni HÄR

Onsdag

Frukost: Havregrynsgröt

Mellanmål: Mellanmål: 1,5 dl naturell youghurt, 3 msk honugn och en näve med valnötter

Lunch: Italienska nötförsbiffar med Haricot Verts och fetaost i kryddor

Mellanmål: Ett kokt ägg med en skiva förknäcke

Middag: Världens godaste Paella

Mitt recept på världens godaste Paella hittar ni HÄR

Mellanmål: En halv skivad melon

Torsdag

Frukost: Havregrynsgröt

Mellanmål: Mellanmål: 1,5 dl naturell youghurt, 3 msk honugn och en näve med valnötter

Lunch: Paella från gårdagen tillsammans med en stor sallad

Mellanmål: Ett kokt ägg och en skiva fröknäcke

Middag: Bakad potatis med räkröra och en stor sallad

Jag gör ett djupt kryss med en kniv i potatisen och kör den i ugnen på 225 grader i 90 minuter. Då blir den godast.

Mellanmål: 2 frökäcke med leverpastej och saltgurka

Fredag

Frukost: Havregrynsgröt

Mellanmål: Mellanmål: 1,5 dl naturell youghurt, 3 msk honugn och en näve med valnötter

Lunch: Italienska köttfärsbiffar med Haricot Verts men utan feta ost.

Mellanmål: Ett kokt ägg och en skiva fröknäcke

Middag: Laxpaket i ugnen med lax och sparris.

Mellanmål: En tallrik jordgubbar med mjölk och 2 msk grädde och 1 msk socker.

Sedan kan man bara möblera om lite hur man tycker, men så här kan en vecka se ut för mig!

Hoppas ni gillar mina tips och framför allt. Se till att handla hem allt i dag inför kommande vecka. Så slipper du stressen med att tänka igenom matsedeln för veckan. Så mycket tid och stress du sparar på det! Det kan vara en otroligt bra början.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.