Recept i repris – Quiche Lorraine med broccoli, oliver, soltorkade tomater & lök! 1 kommentar


När det är så här varmt som det är just nu så tycker jag det är perfekt att göra en paj men broccoli, eller rättare sagt en Quirche Lorraine, perfekt att äta med en sallad till. Perfekt att ställa i kylen och värma en bit när man blir hungrig!

Pajskal

4,5 dl mjöl

185 gram smör

6 msk vatten

Fyllning

400 gram broccoli-buketter

1 dl Kärnfria skivade gröna oliver

1/2-1 gul lök

1 dl Soltorkade tomater i olja

Äggstanning

4 ägg

2 dl mjölk

2 dl grädde

4 dl riven ost

Salt och peppar efter smak

Blanda alla ingredienser till en fin deg och sätt den i kylen under ca 1 timma. Tryck ut eller kavla degen till skalet för pajformen som är ca 30-35 cm i diameter, nagga hela pajskalet med en gaffel och sätt in den i kylen i 15-20 minuter. Därefter förgräddar du skalet i 15-20 minuter i 200 grader.

Under tiden kokar du broccoli-buketter i lättsaltat vatten (om de är frusna så koka max i 5 minuter så dom blir lite mjuka) häll av vattnet och låt dom stå i durkslaget och rinna av.

Låt det soltorkade tomaterna i olja rinna av och hacka dom i små bitar. Gör samma sak med de gröna och svarta oliverna. Skiva löken smått.

Förbered äggstanningen och vispa ihop ägg, mjölk, grädde och riven ost. Salta och peppra efter smak

När du förgräddat skalet så börjar du med att lägga i den avrunna broccolin, därefter lägger du i både gröna och svarta oliver, all lök och de hackade soltorkade tomaterna. Häll sedan över äggstanningen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30-45 minuter. Lite beroende på hur djup form du har. Om den blir brun ovanpå innan den är riktigt klar så lägg bara över en bit folie.

Jag brukar alltid peta lite med en gaffel i äggstanningen så att det som ännu inte stelnat kommer upp till ytan!

Mums – Dagens lunch klar tillsammans med en sallad gjort på sallad, tomater och fetaost! 🙂

 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Recept i repris – Quiche Lorraine med broccoli, oliver, soltorkade tomater & lök!