Hur bygger man ett drömliv? 2 kommentarer


Jag funderar mycket på saker och ting som jag kanske sällan skriver om. Vad är det som gör att man är tillfreds med sitt liv. Hur bygger man ett drömliv? Jag tror att det handlar om att man tillåter sig att drömma och uppfylla drömmar och hela tiden letar nya saker att upptäcka och strävar efter att bli bättre och att göra bättre för sig själv och sin omgivning.

När jag var liten, och under hela min uppväxt fick jag ofta höra av min mamma ”du är aldrig nöjd”. Hon har fortsatt att säga det till mig under alla år. Det hon menar är positivt. Hon menar att jag aldrig stannar upp. Att jag alltid hade nya planer och nya drömmar när jag uppnått en dröm. Jag tror det handlar mycket om just det. Att man aldrig slutar att var nyfiken. Att man alltid är på väg mot nästa mål. Jag har så klart hela tiden nya mål för mig själv. Att man alltid vågar och vill utmana sig själv.

Jag kommer aldrig glömma min mammas oro när jag flyttade till Göteborg 14 dagar efter min fars död, utan att ha ett jobb. Efter 6 månader jobbade jag som skiftkörande Assistent på Mc Donalds och efter ytterligare 1 år som Restaurangchef. Hennes oro när jag startade mitt första företag några år senare. Jag var då 25-26 år gammal. Då var det jag som fick säga till henne, att mamma jag fixar det i annat fall så lägger jag ner firman, inget är för evigt! Jag sökte ett annat jobb vid sidan så jag skulle ha ett jobb under tiden jag byggde upp mitt företag och jag jobbade väldigt många timmar även vid denna tid.

Under uppbyggaden av mitt företag så fortsatte jag läsa ekonomi, engelska och företagsutveckling efter att ha gått 3-årig Ekonomiskt gymnasium med redovisning som inriktning parallellt med mina jobb.

Du kan göra allt du vill

Jag fick en gåva hemifrån och det var att ”du kan göra vad du vill” och ”du klarar allt”. Min mamma säger själv att hon knappt är medveten om att hon gav mig det, men sanningen är den att jag vet precis vad det var. Hon var alltid positiv till det mesta som inte riskerade min säkerhet. Hon var alltid berömmande men hade också diskusioner med mig om mina eventuella begränsningar. Det viktiga är att aldrig fastna i sina egna begränsningar. Någonstans där så fick jag en känsla som jag burit med mig hela livet. Mamma gav mig styrkan och gåvan att jag var övertygad om att jag klarade precis allt, bara jag ville tillräckligt mycket! Hon gav mig också ett självförtroende som jag alltid haft med mig. Jag har aldrig tvivlat på min egen förmåga, men jag har självklart gått utanför min egen komfortzone, många, många gånger.

Att ha många bollar i luften

Att många bollar i luften är lite av min styrka. Jag har också jobbat ideellt i många år i kolonirörelsen och suttit i styrelsen och som förbundsråd i styrelsen i Stocholm, och engagerat mig i många frågor. Jobbat ideellt med även konflikthantering i just kolonirörelsen och det har givit mig mycket bra erfarenheter. Att kunna prata med, och lösa problem tillsammans med männskor som egentligen inte tål att se varandra än mindre vill prata med varandra, och tillsammans lösa problem mot gemensamma mål.

Det finns dock en viktig ingrediens som måste hållas stenhårt på och som jag också har med mig hemifrån. Det är att när man jobbar så här hårt som jag beskriver, så måste man äta och sova ordentligt. Man kan inte vara uppe halva natten, utan man måste utnyttja tiden rätt. Man måste äta på bestämda tider. Det är skillnaden som gör att man inte går in i den berömda väggen. Att man förstår sin egen, och framför allt kroppen begränsning.

Att känna att man lyckas och förstå att motgångar är en del av framgången

Någonstans där befinner jag mig och känner att det är verklighet. Det jag tar mig för, och bestämmer mig för lyckas jag med. Självklart finns det motgångar men det är en del av livet. Motgångar drabbar inte några av oss utan ALLA, fast på olika sätt och i olika skepnader. Man kan välja att se motgångar på olika sätt. Jag ser dom som en väg till en förändring och en möjlighet till en annan riktning.

Många tänker att ”du har haft sådan tur” men sanningen är den att hela mitt liv har jag verkligen slitit hårt. När jag flyttade till Göteborg som 18-åring så jobbade jag på 3 ställen 16 timmar om dagen (både dag- och nattjobb) för min fasta beslutsamhet att betala av min första bostadsrätt. Även det hade jag bestämt mig för att klara. Självklart fixade jag det och det var mitt första intjänade kapital som 22-åring när jag sålde min bostadsrätt.

Ingenting är gratis

När jag sedan startade mitt företag så så jobbade jag 60-80 timmar i veckan i 10 år utan semester eller ledighet. Jag stängde inte ens butiken på semester eller jul-ledighet, och jag gjorde kundbesök på helger och kvällar. Det var absolut ingen dans på rosor men det roligaste och bästa jag gjort! Berikande och lärofyllt på så många plan. När jag skrev på mitt första lokalkontrakt 2005 på en butikslokal på 350 kvm, då var jag verkligen utanför min egen komfortzone, men återigen, om man inget vågar kan man heller inget vinna.

Vad vill jag säga med detta. Jo, att det ligger mycket hårt arbete bakom att uppnå eller våga gå sina drömmars väg. Ingenting är gratis och utveckling är en ständigt pågående fas. Den dagen man slutar vara nyfiken och inte har någon vilja att utvecklas vidare då stannar också saker och ting upp. För att uppnå sina drömmar kräver fokus, hårt arbete och att gå utanför sin komfort zone. Med det menar jag att våga göra saker som känns läskigt eller svårt. Det är då utveckligen kommer.

Så vad är det jag säger;

  1. Tro på dig själv
  2. Våga utmana dig själv
  3. Våga göra saker utanför din egen komfort zone.
  4. Du klarar allt bara du vågar ta steget
  5. Följ dina drömmar
  6. Ta steget

Våga drömma och våga göra verkligehet av dina drömmar! Fråga dig själv vad är det värsta som kan hända och försök tänka ut vad du gör då! Du kommer aldrig att ångra att du vågar utmana dig själv. Det gäller allt, stort som smått!

Själv strävar jag hela tiden framåt. Jag vill uppnå nästa mål och det är mitt sätt att bygga min drömliv.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Hur bygger man ett drömliv?