Hur växer man som människa på arbetet och fritiden!


Jag har några få saker jag alltid använder mig av de allra flesta dagar på året. Jag har haft fördelen att ha en väldigt fin barndom, men med jobbiga inslag kanske man kan säga. Men det är också det som gjort mig till den jag är idag. En pappa som väldigt tidigt blev sjuk och fick Alzemer när jag bara var 8 år.

Jag har framför allt min mamma att tacka för att hon alltid trott på mig, även om jag vet att hon var orolig i perioder för att jag skulle ta stryk och inte klara skolan. Då liksom nu, hade jag föreställningar om vad jag skulle bli när jag blev stor och min mamma trodde alltid på mig, med vissa få undantag…hahahaha!

Min mamma var utom sig av oro när jag flyttade till Göteborg bara 14 dagar efter min pappas död! Fast besluten att börja mitt LIV!

Om jag själv får göra en snabb bedömning så har det gått väldigt bra! Men jag är säker på att jag är det barn som min mamma varit mest orolig för av oss barn när det kommer till vad det skulle bli av oss, även om hon aldrig lät mig förstå det då! Kanske för att jag var minst och ”sladdbarn”. Jag har alltid haft ett driv inom mig som fört mig framåt och jag tror i mångt och mycket att det endast beror på min uppväxt.

Motgångar handlar i mångt och mycket om hur man tar dom och vad man gör av dom! Det är inte bara en klysha det är en verklig sanning! När jag var barn fanns det inget val om jag skulle gå hem från skolan och ta hand om min far när mamma jobbade! Valet var att gå hem och se till att han fick mat!

Jag brukar peppa mig själv genom att alltid reflektera över några saker efter varje dag! Så här kommer dom som kanske kan hjälpa just dig att se saker och ting på ett annorlunda sätt;

  1. Tre saker som jag har gjort bra idag!
  2. Något som jag kunde gjort ännu bättre denna dag!
  3. Något jag verkligen känner mig tacksam över! Behöver inte vara något som hänt under dagen utan mer som ett sätt att verkligen vara närvarande och förstå vad jag har och inte alltid sträva efter mer och bättre! Även om jag alltid gör det också!

Dom här tre sakerna är ett sätt för mig att reflektera över dagen. I bland kanske jag inte kommer på 3 saker, ibland kanske jag kommer på flera saker jag skulle gjort bättre!

Sedan finns det en sak till som jag alltid försöker hålla levande. Detta är ingen daglig regel men något jag gör regelbundet. Jag vill gärna tala om för människor när jag tycker att dom är bra! Man skall alltid berätta för människor som man tycker är duktiga. Till skillnad från vad man kanske tror så kanske dom inte alls får höra det för alla tror att dom redan VET att dom är duktiga. Det handlar om att dela med sig av glädje, att glädja andra och få andra att växa och det gillar jag!

Puss och kram!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.