Ni kanske undrar hur det gick med min operation!?


Ni kanske undrar hur det gick med min operation? Efter att ha skrubbat mig både på onsdag kväll och tvättat håret med Descutan. Exakt samma proceduur på morgonen på torsdag, så bar det av till sjukhuset där operationen skulle göras på torsdag förmiddag. Det värsta är nog att skrubba sig med Descutan ändå!

Allting gick jättebra och jag fick ett fantastiskt omhändertagande av alla. Läkaren kom in till mig innan det var dags för operation och så gick vi igenom vad som skulle göras. Huden på ögonlocken skulle bort med några millimeter. Han ändrade sig lite, och ville göra en lite större justering i pannan då han annars inte trodde det skulle bli bra. Han gjorde en teckning i mitt ansikte vad han skulle göra som såg ut så här.

Krigsmålning inför operation

På bilden ser har han ritat där han skall göra justeringar. Markeringarna på ögonlocken har försvunnit under allt skinn.

Pannlyft och ögonlocksplastik
Teckning i mitt ansikte!

Varför har jag gjort operationen och vad är grundproblemet!

Jag skall berätta om grundproblemet. Det är ärftligt och innebära att min muskel i ögonlocket inte är tillräcklig och därför hänger skinnet från ögonlocket nedanför min ögonfrans på båda ögon. Mer på ena ögat och blockerar mitt synfält. Även synfält på sidorna blockeras. Detta innebär rent pratktiskt att all vaken tid när jag jobbar eller på fritiden så kompenserar jag med musklerna i pannan för att inte blockera mitt synfält. Det i sin tur leder till enorm huvudvärk och till slut går det inte längre att slappna av alls. Huvudvärk är bara förnamnet. Att äta medicin dagarna igenom går inte. Detta är ju som ni säkert förstår inget som blir bättre med ålder utan snarare tvärt om.

Att uppleva att ha ögonlock som hänger nedanför ögonfransen när man slappnar av är inget jag önskar någon. Jag har gjort en operation innan. Då trodde dom att det skulle räcka med en mindre korrigering med det har visat sig att det inte fungerade fullt ut.

När operationen var klar i torsdags hade läkaren gjort ett större pannlyft som i sin tur lyfter upp även ögonbrynet. Jag hoppas detta blir bra när svullnaden har lagt sig. Just nu ser jag ut lite som den onda dockan. Han sa dock när jag vaknade ur narkosen att han tagit beslutet att inte ta hud från ögonlocken då det såg så bra ut, men han sa samtidigt att detta måste vi kanske åtgärda i efterhand beroende på hur det ser ut.

Tid för att ta bort stygn och titta hur det blev

Jag har en hel del smärta så här i efterhand. Morfinet som jag fick tålde jag inte och gjorde att jag mådde riktigt dåligt! När jag fick ny medicin tog det dock inte många timmar innan jag började känna mig bättre. En sådan härlig känsla. Fantastiskt när man kan ringa läkaren en lördagskväll klockan 18:00 och få hjälp.

Nu mår jag bra men måste ta det lungt i alla fall i 14 dagar och jag får inte träna på minst 4 veckor. Hittills har jag gått ner 2 kg i vikt på grund av de komplikationerna att jag inte kunnat äta och dricka. Jag hoppas dock snart kunna vara på fötter igen och då kommer jag vara starkar än någonsin!

På torsdag i nästa vecka skall jag på återbesök för att ta bort stygn och konstatera hur vi skall göra med ögonlocken.

I morgon måndag får jag äntligen duscha för första gången och ta bort allt bandage som är lite läskigt i sig. Så ännu har jag inte sett hela såret i hårfästet! Ni kan tänka er sjäva att tvätta håret med ett helt sår längs hela huvudet. Vi får se hur det känns! Jag skall fotografera så ni får se (om ni inte är rädda). Dock måste bandaget på så fort jag har duschat.

Jag återkommer med uppdatering hur det går i morgon på denna front.

Jag är så glad att jag känner mig pigg i dag då det trots allt är Boss födelsedag och Alla Hjärtans Dag!

Hej hopp från en ny-opererad tjej, men en pigg sådan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.