Personligt vad som varit bra och dåligt under 2020


Jag tänkte att jag skulle samanfatta mitt 2020 i ett antal frågor för att se vad svaren blir! Personligt vad som varit bra och dåligt under 2020.

Vad är det bästa med hela 2020? Det måste definitivt vara att vi hunnit med att bygga en utbyggnad till huset och på så sätt gått från 150 kvm till 240 kvm.

Vad är det sämsta med hela 2020? Det är självklart och utan tvekan Pandemin så klart utan att ens behöva tänka längre.

Vad är din bästa investering under 2020? Utbyggnaden alla dagar i veckan. Även om den kostat mycket pengar så har huset stigit rejält i värde.

Vad har du lagt mest pengar på under 2020? Utbyggnaden.

Vad har du lagt mycket kraft på under 2020 som inte är jobbrelaterat? Förutom byggnation mitt pensionssparande helt otippat. Jag har börjat att verkligen engagera mig i mitt pensionssparande och har redan gått långt över det mål jag satte i januari 2020. Då visste jag inte att en Pandemi skulle drabba oss och trots rasande börser så har mina pensionkonton gått starkt framåt. Då menar jag dom jag kan påverka nämligen Tjänstepension och den delen av Premiepensionen som jag får placera själv. Verkligen något för alla där ute att tänkta på.

Har du tagit några extra kloka beslut under 2020? Ja faktiskt att prioritera min ekonomi och spara betydligt mycket mer pengar. Jag har även börjat investera mer aktivt i aktier, innan sparade jag mest i fonder.

Det tråkigaste som hänt

Har det hänt något riktigt tråkigt under året? Det måste vara när Fonzen blev anfallen av en gigantisk Grand Danois som slet Fonzen ur Stefans famn. Det var en verklig skräckupplevelse. Nu gick det under omständigheterna bra, men Fonzen är nu livrädd och då menar jag livrädd för ALLA hundar. Eftersom Boss var med så gäller det även honom. Så sorgligt.

Min finaste Fonzen!

Min fina sagohund Fonzen

Har det hänt dig något personligen som varit riktigt tråkigt under året? Det är väl att jag måste operera ena ögat, men jag kan inte riktigt se det som negativt med tanke på vad som hänt under 2020 och Pandemin. Men det är så klart inte jättekul!

Att vara tacksam över

Vad är du mest tacksam över under 2020? Att ha ett jobb att gå till. Väldigt enkelt och tyvärr inte helt självklart för alla i dessa tider.

Vad har varit den största utmaningen på jobbet 2020? Att jobba hemifrån och hitta bra rutiner.

Vad är den största utmaningen du utsatte dig själv för under 2020? Ja, jag hjälpte Stefan att lägga tak på vår nya utbyggnad och jag är livrädd för höjder. Det var min egen största utmaning rent privat. Det läskigaste som jag gjort under 2020. Fick gå ner flera gånger bara för att hämta andan och tänka om. Det underlättar inte att vi redan bor på en höjd. Men jag gjorde det! Det betyder att när det gäller så kan jag ta mig i kragen. Det känns bra!

Vad behöver du prioritera lite extra nästa år? Det är definitivt mer träning. Detta året har jag arbetat hemma en stor del av tiden och inte kunna gå till gymmet. Allt detta har gjort att jag har haft svårt med motivation. Jag har definitivt tränat bra ändå men det vill jag lägga mer tid på träning under 2021. Det kommer göra att min motivation blir bättre. Ser verkligen fram emot det.

Vad längtar du mest till under nästa år?

Det måste få blir fyra saker.

  1. Att alla från vaccin mot Covid-19 och världen kan fungera igen.
  2. Att få resa till Kina med jobbet igen och träffa mina arbetskamrater i Kina. Vissa har jag inte ens träffat ännu p g a att många anställts under 2020.
  3. Att odla och göra färdigt på framsidan på huset.
  4. Att inreda mitt nya matrum och min egen walk-in-closet.

Känns som jag verkligen har roliga saker att se fram emot under 2021.

Vad längtar du efter under 2021 förutom ovan? Sommaren och att få njuta av vår utbyggnad och alla terrasserna med vovvarna

Det jag tar med mig från detta året

Vad har du lärt dig under 2020? Att vara rädda om varandra och att vara ödmjuk inför livet och att uppskatta varje enskild dag och vad du har. Du vet aldrig vad som finns ”runt hörnet”. Det kan tyckas som självklara saker men jag tror de flesta har fått nya perspektiv.

Sammanfattningsvis så har det värsta tveklöst varit pandemin under 2020. På det rent personliga planet så har 2020 varit ett väldigt bra år.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.