Tid för operation i januari av ögonlock!


Nu har jag fått en ny tid för operation av ögonlock i januari. Ser mycket fram emot detta! Jag har skrivit om detta tidigare att jag gjort en ögonlocksoperation då jag har ett ärftligt problem som gjort att överskottshud lagt sig över ögonlocksfransen och på det sättet blockerat mitt synfält. Jag gjorde en operation i februari och under själva operationen tog de ett akut beslut att dela upp operationen i två delar av olika skäl. Det resulterade i att nu måste en justering göras för att jag inte skall få tillbaka samma problem inom kort. Jag har fått en tid att fixa detta den 18 januari. Ser mycket fram emot detta!

Bild efter operation

Den här gången har jag också gjort dom uppmärksamma på att jag inte tål morfin. Efter operationen blev jag extemt dålig och blev sängliggande i flera dagar och fick varken i mig mat eller vatten. Fruktansvärt men när vi väl kom på anledningen tillsammans med läkaren så löste det sig snabbt. Nu har jag sagt att jag inte tål morfin så dom måste ge mig något annat smärtstillande.

Efter operationen såg jag ut så här

Så här såg jag ut efter min första operation när dom både justerat pannan och tagit bort hud på ögonlocken. Detta är några veckor efter operationen. Som ni ser så ser det väldigt fint ut och dom gör bara små justeringar för att få bort problemet så det är ingen skönhetsoperation som en del kan missta det för. Anledningen till den gula tonen i ansiktet är alla blåmärken som flyttar sig nedåt i ansiktet och man blir både gul, blå och röd. Jag har, vad man kallar, ögon som sitter ”längre in i huvudet” vilket gör att problemet lätt kan uppstå. Min mamma gjorde en operation när hon var 50 år, och då skall man veta att detta var på 80-talet när den här typen av operationer var relativt ovanliga.

Operation i januari

Så här såg det ut när det mesta läkt ut. Ni kan inte ana hur skönt det är att kunna ”se” igen. Utan att halva synfältet blockeras av ögonlock som hänger över kanten. Nu kommer det ta en stund innan mina ögonfransar återhämta sig. Har nästan inga fransar kvar, men känslan är enorm.

Det känns att komma in i rytmen

Det närmar sig att jag kan börja använda mascara igen och det har jag inte kunnat på väldigt många år. Nu längtar jag till januari så att jag får detta fixat och hoppas det är sista gången jag behöver göra en sådan här justering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.