Mitt hem med lite bilder från senaste tiden


I dag tänkte jag bara visa er mitt hem med lite bilder från senaste tiden. Under 2021 har vi inte bara byggt ut vårt hus, vi har också inrett det med flera nya ytor på insidan men även på utsidan som vi bara älskar.

Sällskapsytor i vårt hem på hela nedre plan

Vi har gjort om hela undervåningen till en yta att umgås. Vi är långt i från klara men låt mig börja med att presentera vår underbara yta precis vid vår entre som bjuder in till en mysig plats med helt ljuvliga fåtöljer framför den stora öppna spisen. Här sitter vi och myser när vi tar ett glas glögg inför jul eller bara inför vårt fredagsmys. Detta är verkligen en plats som både vi och vovvarna uppskattar och älskar. Fåtöljerna är så sköna att sitta i och framför öppna spisen är det verkligen mysigt.

Trappen som ni ser i bakgrunden bytte vi ut så fort vi flyttade in i huset 2007. Trappen är som en installation i sig själv. Vi älskar den fortfarande trots att den nu är nästan 15 år.

Nya fåtöljer till vårt vardagsrum!

Här nedan ser ni en bild när vi just hade fått fåtöljerna vi köpt. Vi har nu adderat en ovalformad pall där man kan ställa en bricka eller som man får lov att lägga upp fötterna på om man vill sitta ännu mer bekvämt.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är I-vardagsrummet-med-oppen-spis-e1630219645688-1024x738.jpg

Hade ingen bild på puffen så här kommer en när vi höll på att lyfta in den nya soffan som jag visar er bilder på längre ner i detta inlägg.

Leverans av ny soffa

TV hörna där vi prioriterat bekvämlighet

Vi har också en TV-hörna där vi har skinnfåtöljer som är fällbara och bara är helt underbara att sitta i. Man sitter alltid skönt och fåtöljerna är dessutom extremt vilsamma för ryggen och är perfekt på alla sätt och vis. Ett av de bästa köp vi gjort. Vi har även varsin fotpall och ett lite bord att ha något på om man vill ha något att dricka eller så. Perfekt helt enkelt.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Bord-fran-Cane-Line-1-1024x685.jpg

Vårt matrum är verkligen vårt centrum

Vårt matrum är vår mittpunkt och här sitter vi mycket. Det är detta rum vi byggde ut och där marken utanför var en helt omöjlig slänt som vi gett upp hoppet om. Stefan ritade in en utbyggnad i två plan för att bygga bort den redan tidigt. Det är det absolut bästa vi gjort förutom vårt underbara orangeri. Tänk att något så omöjligt kan bli så magiskt bra! Dessutom är det en utbyggnad i två plan vilket gav mig min underbara walk in closet som vi också skall titta in i så klart.

Vid vårt matbord har vi plats för 14 sittande gäster bekvämt! Härligt! Ni ser även skymten av alla skåp som Stefan har byggt in för mitt underbara porslin. Under många år har jag haft det på öppna glashyllor vilket har varit helt fantastiskt. Men i bland måste man ändra på saker och nu har vi kommit till detta kapitlet och vi är verkligen supernöjda. Porslinet har helt enkelt fått sin plats i matrummet precis där det hör hemma!

Gardiner

Vi har även en öppen spis här och den eldar vi alltid i när vi äter middag. Vi har fördelen att ha en öppenspis man tänder med en fjärrkontroll. Stefan jobbar med just öppna spisar och självklart har vi den förfinade tekniken hemma hos oss. Den öppna spisen eldas med biobränsle.

En superhärlig fredag med mycket uträttat!

Dom underbara fåtöljerna i vårt matrum som vi har på gavlarna! Helt fantastiska!

Från vårt matrum är det utgång på två sidor till terrasser och i höstas köpte vi nya möbler till terrassen på framsidan. Den har vi knappt hunnit använda så vi längtar till våren för att få njuta av allt fint.

Lounge stolar
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mina-gossetroll-1024x685.jpg

Min underbara walk in closet

Förutom allt jag visat så har jag fått den mest underbara walk in closet som finns! Jag bara älskar rummet och det är så supermyisgt att vara här inne. Här finns plats för allt! Vi har tapetserat ryggarna på samtliga garderober för att jag ville att detta rummet skulle bli väldigt speciellt! Det var ett jobb i sig självt men så värt varje minut. Jag bara älskar det! Lampskärmarna har jag så klart gjort själv och jag har fler på gång för att kunna byta lite när jag vill!

Här var vi precis klara med garderoberna och hade fått dom på plats.

Tapetseringen klar i min walk in closet!

Min underbara schäslong fick sin självklara plats här! Att sitta i detta vackra rum känns en aning osannolikt. I bland undrar jag om detta verkligen är mitt!

Träningskläder
Så här långt har jag kommit i min walk in closet
Skåp för mina väskor

Den senaste uppdateringen

Den allra senaste uppdateringen är att vi har adderat en ny soffa på nedre plan som ännu en härlig plats att sitta på. Vi vill skapa olika ytor för olika syften. Vi älskar verkligen vårt hem och i den nya soffan får inte hundarna sitta i med tanke på att den är vit! Boss har hoppat upp några gånger men nu har han lärt sig att han inte får vara där och verkar ha accepterat det utan några problem.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är matta-med-kuddar-som-skall-byta-ut-768x1024.jpg

Här skall nya tapeter sättas upp och nya gardiner fixas! Allting tar lite tid men det är fortfarande fint under tiden så det är ingen panik direkt. Tanken är också att nytt golv skall läggas i hela nedre plan och vi har just hittat ett som vi tror att vi vill ha. Även ett nytt kök skall installeras och vi ritar för fullt och ändrar och gör om igen. Det är en process som måste få ta tid. Det är detta som vi tycker är så roligt.

Ny matta och julstök utan min hjälp

Nya kuddar skall också köpas och jag har redan valt ut dom jag vill ha. Hoppas jag får dom innan jul.

Vårt nästa steg därefter är att inreda vår nya ateljé helt färdig. Där skall vi kunna sitta och jobba och lämna jobbet där vi befinner oss utan att behöva plocka undan.

Vi flyttar om i hela huset

När det är klart så skall vi göra om dagens arbetsrum till gym! Något jag ser fram emot väldigt mycket!

Det var lite från mig och hur det ser ut här hemma. Alla rum var så klart inte med, men det kommer vid tillfälle!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.