Utnyttjat helgen och dagen till max!


Gick som vanligt upp tidigt i morse. Denna lördag och söndag har jag utnyttjat helgen och även dagen till max! Tog en kopp kaffe när jag gick upp och bestämde mig sedan för att sätta en deg till bullar. Denna gången hade jag bestämt att pröva att jäsa dom efter sjäva utbaket. Fördelen är att då skall dom jäsa i 2,5 timma och då hann jag under den tiden gå ut på min träning. Så jag gjorde alla bullar klara och gav mig i väg på en runda på 1,5 timma.

Utbak innan jäsning av degen
Utnyttjat helgen och dagen till max!
bullar på jäsning

Lagom tillbaka hemma så var det dags att grädda alla bullarna. Jag mortlade kardemummakärnor och blandade med strösocker för att få dom som dom gör på bagerierna. Gjorde även utbaket annorlunda mot vad jag brukar!

Så här såg dom ut när dom var klara. Stefan var lyrisk så jag antar att jag lyckats. Kommer definitivt göra ännu ett undantag i dag till eftermiddagskaffet. Jag måste smaka hur dom blev. Sedan blir det inte jag som kommer äta upp dom.

Därefter blev det kantarellsmörgårsar då jag plockat kantareller under lördag! Det fick bli dagens lunch och jag gjorde undantaget att ta bröd (mycket undantag denna vecka).

Lördagen bestod också av bak

I går bakade jag mazariner på mitt sätt med lite hallonsylt i och det blev 62 stycken. Gjorde egen mandelmassa så klart och hela det baket tog i alla fall halva dagen!

Känner mig mycket nöjd med mig själv och det finns några andra som också verkar nöjda (läs Stefan och vovvarna).

Hoppas ni har en fin söndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.