Ananaspaj servered med vaniljglass


Förra fredagen bjöd jag mina arbetskamrater på en Ananaspaj serverad med vaniljglass. Det blev väldigt uppskattat och här kommer receptet.

Själv minns jag första gången jag blev bjuden på denna ananaspaj. Jag är nämligen inte alls så förtjust i ananas så den gången tänkte jag ”att jag får väl smaka”, men blev oerhört förvånad över hur fantastiskt gott det var. Detta är verkligen en supergod paj och man blir verkligen överraskad över hur gott det är. Det kan jag lova er! Så här kommer receptet. Jag lovar er att era gäster kommer genast be om receptet.

Ananaspaj

200 gram smör

1,5 tsk bakpulver

1 dl strösocker

4 dl mjöl

Fyllning

2 ägg

3 burkar krossad ananas a 230 gram

3 dl Creme Fraiche

1 dl strösocker

1,5 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda degen i en bakmaskin och tryck ut degen i en pajform 30 cm i diameter. Ställ formen i kylen i ca 30 mintuer. Har man en mindre form så gör samma mängd pajdeg men ta bara två burkar med ananas och 2 dl creme fraiche.

Låt annanasen rinna av. Blanda sedan alla ingredienser och rör ihop fyllningen under tiden. Häll sedan fyllningen i formen och den skall bara bli halvfull. Bakpulvret i pajdegen för att pajen sedan reser sig. Ställ den i ugnen i 40 minuter.

Pajen skall svalna innan man skär i den och skall serveras med vaniljglass det gör mixen fantastisk!

I går kväll gjorde jag en ananaspaj som jag tänkte servera till eftermiddagsfikat i dag. Perfekt att ställa in i kylen och skära en bit och lägga på en endaste kula med vaniljglass!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.