Baka – en av mina favoritsysselsättningar!


Baka är en av mina absoluta favoritsysselsättningar om jag inte skall räkna med inredning! Jag älskar att göra både ”favoriter”, för vi har några roliga hemliga recept i familjen! Sedan älskar jag att testa nytt och exprimentera! I går gjorde jag ännu en laddning med mina egna Bounty, ett recept jag själv komponerat efter att ha testat massor av varianter som jag inte tyckte var bra! Nu behöver jag inte exprimentara mer för nu har jag det perfekta receptet! Dom blir saftiga och perfekta i smak. Pröva gärna, receptet hittar ni HÄR

En annan av mina favoriter är muffins med marängtopp! Dels blir dom så himla fina och festliga, men självklart även goda! Det är ju ändå det som styr vad man bakar.

Muffinsformarna i rosa och ljusgrönt har jag köpt på Leilas Bakestore. Superfin affär som har allt möjligt fint! Väl värt ett besök och finns här i Göteborg.

img_8667

img_8666

I dag spritsade jag marängen men tycker inte det blev lika bra som när jag gjorde dom sist och klickade ut marängen med två matskedar. Det blev finare tycker jag, men smaken är ju densamma! 🙂 Under döljer sig hallon! 🙂

img_8669

Då kanske ni undrar hur jag gör nu när jag har ändrat kost och sätt att äta på. Jo det är väldigt enkelt. Antingen överlåter jag helt till min ”försöks-kanin” att äta upp alltsammans. Han älskar nämligen sötsaker och fika och är dessutom smal som en pinne ungefär, och dessutom med perfekta blodvärden (fråga mig inte hur det går i hop, han är en sån där som alla önskar att dom vore, ät vad som helst men det syns ändå inte och alla blodvärden är pefekta, avundsvärt…hihihi) men superbra så klart. Han är ändå 62 år! 🙂

Jag gillar helt enkelt att baka och bryr mig inte om när jag inte kan äta det själv. Tycker det är roligt att göra någon annan glad!

Sedan har jag naturligtvis myst med mina troll som är med vad jag än gör här hemma. Bakning inget undantag, men efter en stund går dom och lägger sig och vilar!

img_8659

Är det färdigt nu Bibbi så vi får smaka?

img_8662

Som ni ser verkar dom båda gilla vad dom ser! 🙂

img_8661

Hoppas ni får en trevlig kväll så skall ni får mitt recept på Chicken Thai lite senare. Jag har lagt strimmlad kycklingfilé i marinad för att göra Chicken Thai till middag i kväll, med sallad försås!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.