Baka jordgubbstårta till midsommar


Det finns en sak som jag aldrig kommer ändra på vad gäller traditioner på midsommar, och det är att baka jordgubbstårta till midsommar. Jag brukar baka med bara och endast mosade jordgubbar mellan tårtbottnarna.

Baka jordgubbstårta till midsommar
Baka jordgubbstårta till midsommar!

Det blir så himla gott att inget kan ersätta den. Jag gör alltid jordgubbstårtan på förmiddagen så hinner den safta till sig. Den blir så god att den försvinner i ett nafs. Jag köper alltid 3-4 liter jordgubbar och oftast går det åt precis 3 liter med dekoration och allt. Anledningen till att jag köper 4 liter är i fall några jordgubbar skulle vara dåliga. Jag vill inte stå där utan tillräckligt med jordgubbar till tårtan. Den där sista litern köper jag alltid i fall om att, för vem tycker det är jobbigt med jordgubbar över! Både nyttigt och supergott!

Recept på Berith´s jordgubbstårta

1 pkt färdiga tårtbottnar (kan självklart baka själv)

3 liter jordgubbar, varav 0,5 liter till dekoration

5 dl vispad grädde

Strösocker, efter smak att blanda med varje lager jordgubbar (ca 2 msk per lager)

Jag brukar göra min tårta vid 10-11 på förmiddagen för att den skall ha saftat till sig lagom tills det är dags för eftermiddagsfika vid 15:00.

Jag gör min jordgubbstårta så här

Mosa jordgubbar med en gaffel till ett lager i taget. Detta för att jag vill inte ha dom för mosade och därför gör jag ett lager i taget. Jag mosar så där lagom och sedan brukar jag blanda i strösocker och smaka av så det blir lagom sött, och tillsätta ca 2 msk vispad grädde till varje lager när jag lagt på jordgubbarna

Så här ser varje lager ut!

Varje lager fylls med mosade jordgubbar

Sedan breder jag ut dom mosade jordgubbarna över tårtan så att saften också blir jämt fördelat över botten. Ett lager i taget! Jag lägger även mosade jordgubbar på översta lagret för att även det skall bli saftigt och gott. Sedan lägger jag försiktigt på grädde så att inte jordgubbarna lyser igenom och brer grädde även på sidorna på tårtan.

Därefter skivar jag ca 0,5 liter jordgubbar i tunna skivor för att dekorera hela tårtan!!

Jag lovar er att ni kommer inte få en smula över för alla vill ha ”en liten bit till”! Ser väldigt mycket fram emot midsommar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.