Gör 12 små mini-pajer i muffinsformar!


I måndags kväll bestämde jag mig för att testa att göra små mini-pajer på en muffinsplåt. Så här tipsar jag hur man gör 12 små mini-pajer i muffinsformat. Dom blev helt ljuvliga och jag tänkte dela med mig av mitt recept. Dessa pajer innehåller 104 kcal styck och tillsammans med en god sallad blir det en perfekt lunch med 2-3 stycken.

Små pajer i muffinsformar
spenatpaj i miniformat

Recept på spenatpaj med äggstanning.

350 g spenat frusen

1 vitlöksklyfta

1 gul lök

Äggstanning

4 ägg

1,5 dl lättmjölk

1,5 dl grädde

salt och peppar efter smak

Garnering

Riven ost 50 gram

Gör spenatpajen med äggstanning så här

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att hacka lök och vitlök. Jag hackar vitlöken för då blir det inte lika stark smak som om jag pressat den. Fräs löken i stekpannan med en skvätt olivolja. Tillsätt den frysta spenaten och låt den tina i pannan. Krydda ordentligt med salt och peppar och smaka av.

Tag ett hushållspapper med olivolja och smörj muffinsplåten om du inte använder muffinsformar. Själv använder jag plåten dirket utan formar. Fördela spenatblandningen mellan de 12 formarna så det blir lika mycket i varje form.

fördela spenatblandningen i muffinsformarna
Fördela spenatblandningen i muffinsformarna

Vispa i hop äggstanning och fyll på i formarna

Vispa ihop ägg, mjölk och grädde och krydda och smaka av. Tag ca 0,5 dl äggstanning med ett decilitermått och fyll på varje paj. Tänk på att lämna ca 1 cm då pajerna reser sig i ugnen. Tag en nypa med riven ost och strö ovanpå. Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills dom börjar få färg.

Spenatpajer färdiga för ugnen
Spenatpajer färdiga för ugnen

Nu har då 12 färdiga små pajer med äggstanning. Perfekta till lunch eller varför inte till en midsommarbuffé! Jag har frusit in mina pajer så jag kan ta fram till lunch nu när jag jobbar hemma i stor utsträckning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.