Bästa fröknäcke! 1 kommentar


Om ni vill ha lite nyttigt bröd så är detta det mest perfekta! Dessutom tycker jag att det är jättebra för mig på kvällen när jag blir sugen på något salt. I stället för att då ta något onyttigt så tar jag en bit fröknäcke!

Recept Fröknäcke, 2 plåtar (halvera om ni vill gör en plåt)

2 dl pumpakärnor

2 dl solrosfrön

2 dl sesamfrön

1 dl linfrön

4 dl durum vetemjöl

1 dl rapsolja

4 dl hett vatten

Havssalt efter smak

Rör ihop alla ingredienserna till en smet. Dela den i tre delar och stjälp upp varje del på ett bakplåtspapper. Ta ytterligare ett bakplåtspapper och lägg ovanpå degen och tryck/kavla ut degen så den täcker pappret. Strö havssalt över och sätt in i ugnen på 150 grader i ca 60 minuter eller tills det fått färg. (om du har en varmluftsugn kan du sätta den på 135 grader och då kan du sätta in båda plåtarna samtidigt) Lägg sedan upp det på galler och låt det svalna. Bryt det sedan i biter och förvara i en burk.

Om du vill ha ditt förknäcke i sådanan här perfekta bitar som jag gjorde i går kväll,då skall du skära ut det innan du sätter in det i ugnen, för då blir det enkelt att käncka brödet där skårorna går. Jag gör lite olika, ibland gör jag skåror och ibland bryter jag bara isär det. Det är en smaksak! Oavsett så är det supergott!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Bästa fröknäcke!