Bästa Kardemummakakan 1 kommentar


I dag blev jag inspirerad och bestämde mig för att baka en Kardemummakaka till kvällsfikat! Detta gjordes medan Stefan lagade sin fantastiska köttfärsås så vi gjorde en deal. Att jag fixar fika, och han fixar mat!

Kardemummakaka

100 gram smör

3 dl strösocker

4 dl vetemjöl

3,5 tsk malen kardemumma

2 tsk bakpulver

2 dl gräddfil

1 ägg

Gör så här

Börja med att sätta ugnen på 175 grader

Smält smöret och smöra och bröa formen. Jag valde en springform eftersom jag vill kunna ta ut kakan på ett snyggt sätt. Det funkar med säkerhet i en vanlig form och också och att välta över den till en tallrik

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda väl. Tillsätt därefter ägget lätt uppvispat, gräddfilen och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Häll över smeten i den bröade formen och jämna ut den. Häll rikligt med pärlsocker ovanpå.

Man måste ta lite extra pärlsocker då en del av sockret smälter i ungen! Så snåla inte!

Skjuts in i ugnen och låt den stå där i ca 40 minuter! Ta en baknål och känn efter så den är klar när 40 minuter gått! Voila! Kvällsfikat fixat!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Bästa Kardemummakakan