Broccolipaj med oliver och soltorkade tomater!


Här kommer recept på en supergod Broccolipaj med oliver och soltorkade tomater. Perfekt att ha i kylen och värma en bit till lunch eller middag! Den går också utmärkt att frysa i biter för att ta fram till lunch eller liknande. Alltså väldigt praktiskt och supergott med goda smaker.

Broccolipaj med oliver och soltorkade tomater

Broccolipaj är så enklet att göra och går även att frysa in i bitar och ta fram vid tillfällen när man inte hinner fixa mat på annat sätt.

Pajdeg

185 gram smör

4,5 dl vetemjöl

1 dl vatten

Fylling till Broccolipajen

400 gram broccoli

svarta oliver (ca 0,5 dl)

gröna oliver (ca 0,5 dl)

1 gul lök

soltorkade tomater, 6 stycken hackade

Äggstanning

4 ägg

2 dl lättmjölk

2 dl grädde

4 dl riven ost

salt och peppar efter smak

Så här gör du broccolipaj:

Börja med att lägga alla ingredienser till pajdegen i en bunke i matberedaren och blanda till en deg. Lägg degen i plastfolie i kylen i 30 minuter. Ta ut degen och klä en pajform och nagga degen i formen. Ställ in den i kylen igen. Sätt ugnen på 200 grader.

Förkoka broccoli så den bli nästan klar. hacka oliver, lök och soltokade tomater.

Vispa i hop ägg stanningen och smaka av ordentligt så den är bra kryddad.

Tag ut pajskalet ur kylen. Börja med att fylla med broccoli, och fyll sedan på med allt det hacakde ovanpå. Sist häller du på äggstanningen.

Sätt in i ungnen i 40-45 minuter. Stick en gaffel i ytan i bland för att säkerställa att äggstanningen stelnar i hela pajen innnan du tar ut den. Om ytan börjar få färg så lägg på en folie tills pajen är klar.

Servera med en god sallad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.