Här kommer recept på en supergod Broccolipaj med oliver och soltorkade tomater. Perfekt att ha i kylen och värma en bit till lunch eller middag! Den går också utmärkt att frysa i biter för att ta fram till lunch eller liknande. Alltså väldigt praktiskt och supergott med goda smaker.

Broccolipaj med oliver och soltorkade tomater
Broccolipaj är så enklet att göra och går även att frysa in i bitar och ta fram vid tillfällen när man inte hinner fixa mat på annat sätt.
Pajdeg
185 gram smör
4,5 dl vetemjöl
1 dl vatten
Fylling till Broccolipajen
400 gram broccoli
svarta oliver (ca 0,5 dl)
gröna oliver (ca 0,5 dl)
1 gul lök
soltorkade tomater, 6 stycken hackade
Äggstanning
4 ägg
2 dl lättmjölk
2 dl grädde
4 dl riven ost
salt och peppar efter smak
Så här gör du broccolipaj:
Börja med att lägga alla ingredienser till pajdegen i en bunke i matberedaren och blanda till en deg. Lägg degen i plastfolie i kylen i 30 minuter. Ta ut degen och klä en pajform och nagga degen i formen. Ställ in den i kylen igen. Sätt ugnen på 200 grader.

Förkoka broccoli så den bli nästan klar. hacka oliver, lök och soltokade tomater.
Vispa i hop ägg stanningen och smaka av ordentligt så den är bra kryddad.
Tag ut pajskalet ur kylen. Börja med att fylla med broccoli, och fyll sedan på med allt det hacakde ovanpå. Sist häller du på äggstanningen.


Sätt in i ungnen i 40-45 minuter. Stick en gaffel i ytan i bland för att säkerställa att äggstanningen stelnar i hela pajen innnan du tar ut den. Om ytan börjar få färg så lägg på en folie tills pajen är klar.
Servera med en god sallad.