Broccolipaj perfekt som middag!


Här kommer recept på min supergoda Broccolipaj perfekt som middag! Jag gör min paj med oliver och soltorkade tomater. Perfekt att ha i kylen och värma en bit till lunch eller middag! Den går också utmärkt att frysa i biter för att ta fram till lunch eller liknande. Jag gillar att göra det enkelt och gott i vardagen.

Broccolipaj perfekt som middag!
Broccolipaj perfekt som middag!

Broccolipaj med oliver och soltorkade tomater

Det är så enkelt att göra Broccolipaj och perfekt att servera med en god sallad.

Pajdeg

185 gram smör

4,5 dl vetemjöl

1 dl vatten

Fylling till Broccolipajen

400 gram broccoli

svarta oliver (ca 0,5 dl)

gröna oliver (ca 0,5 dl)

1 gul lök

soltorkade tomater, 6 stycken hackade

Äggstanning

4 ägg

2 dl lättmjölk

2 dl grädde

2-4 dl riven ost

salt och peppar efter smak

Så här gör du broccolipaj:

Börja med att lägga alla ingredienser till pajdegen i en bunke i matberedaren och blanda till en deg. Lägg degen i plastfolie i kylen i 30 minuter (eller frysen om du har bråttom). Ta ut degen och klä en pajform och nagga degen i formen. Ställ in den i kylen igen. Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka sedan allt som skall i själva pajskalet.

Samtidigt kan du förkoka broccoli så den bli nästan färdigkokt. Hacka oliver, lök och soltorkade tomater.

Vispa i hop ägg stanningen och smaka av ordentligt så den är bra kryddad.

Tag ut pajskalet ur kylen. Börja med att fylla med broccoli, och fyll sedan på med allt det hackade ovanpå. Sist häller du på äggstanningen.

Sätt in i ugnen i 45-40 minuter. Stick en gaffel i ytan i bland för att säkerställa att äggstanningen stelnar i hela pajen innan du tar ut den. Om ytan börjar få färg så lägg på en folie tills pajen är klar.

Servera med en god sallad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.