En klassisk räkcoctail med världens godaste Rhode Islandssås 1 kommentar


När jag var yngre var förätten Räkcocktail en av mina absoluta favoriter, sedan dess har mängder av varianter gjorts. Jag tycker fortfarande att den klassiska är helt klart bäst så jag vill ha en klassisk Räkcocktail á la 80-talet!

Jag minns somrar när jag satt på Rubinen (som det hette då) på Avenyn i Göteborg, och drack en drink och åt en räkcocktail!

Här kommer mitt eget recept på en PERFEKT räkcocktail med det godaste Rhode Islandssås som jag själv smakat! Ni måste testa.

Om ni vill frosta glasen som jag gjort med rosa strösocker så tar ni bara en citronskiva och vänder glaset upp och ner. Gnider den mot glasets kant och doppar sedan i färgat socker! Superenkelt och så fint!

Ingredienser till Klassisk Räkcocktail, 2 personer

400 gramräkor med skal (skalas så klart)

0,5 tärnad avokado

2 grön sparris lätt kokt och fint tärnad

4 cocktailtomater i fina klyftor (6-8 klyftor per cocktailtomat)

1 deciliter finstrimlad isbergssallad

2 små skivor citron till dekoration

2 msk fint hackad röd paprika

Dillkvist som dekoration

Spara några räkor till dekoration

Rhode Islandsås

0,5 dl majonäs

3 msk sweet chilisås

1-2 stänk tabasco (ta det försiktigt här)

0,5-1 msk saft från färsk citron (smaka av)

Salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Tag två glas på fot att servera räkcoctailen i. Lägg ett salladsblad i botten på glaset som blir en vacker inramning och dekoration. Gärna så dom sticker upp lite grand ur glaset.
  2. Skala räkorna
  3. Spara några räkor till garnering
  4. Hacka och gör i ordning allt som skall finhackas.
  5. Blanda räkorna med finhackad isbergssallad, paprika, sparris, tomater i en skål så det blandas ordentligt.

Gör Rhode Islands såsen så här

Ta en lagom stor skål och tillsätt majonäs, sweet chilisås och tabasco och blanda det ordentligt med t e x en liten gaffel. Tillsätt citronsaft och kryddor och smaka av och rör om ordentligt! Var noga med avsmakningen.

  1. Blanda sedan den färdiga dressingen väl med salladsblandningen
  2. Blanda i räkor men spara några till garnering
  3. Fyll upp glasen med fyllningen och garnera med skivade cocktailtomater, dillkvist, räkor och en liten citronskiva!

Mums, nu väcks minnen till liv! Så gott!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “En klassisk räkcoctail med världens godaste Rhode Islandssås