Enkelt att göra ditt eget fröknäcke!


Här kommer mitt bästa recept på fröknäcke. Nu är det dags att börja med nyttiga rutiner och jag har börjat bra den här hösten. Det är enkelt att göra ditt eget fröknäcke! Jag skulle våga påstå att det är mycket enklare än man tror. Du måste helt enkelt prova. Detta är ett recept som jag har justerat genom åren och det är det absolut bästa och det är egentligen min storasyster som gett mig receptet från början. Fröknäcke är perfekt som mellanmål.

Enkelt att göra ditt eget fröknäcke!
Enkelt att göra ditt eget fröknäcke!

Recept Fröknäcke, 3 plåtar 

2,5 dl pumpakärnor

2,5 dl solrosfrön

2 dl sesamfrön

4 dl durum vetemjöl

1 dl rapsolja

4 dl hett vatten (hett kranvatten går utmärkt)

Havssalt efter smak

Så här gör du världens godaste fröknäcke

Mät upp alla olika torra ingredienser och häll i en bunke och blanda ordentligt. Häll i vatten och olja och rör ihop till en jämn smet. Dela degen i tre lika stora delar och stjälp upp varje del på varsitt bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå degen och tryck/kavla ut degen så den täcker pappret.

Så här ser degen ut till knäckebrödet när den är klar

Själv tycker jag att det är lättast att använda kaveln att trycka ut degen och sedan använda händerna för att trycka ut resten i hörnen genom att trycka ovanpå det bakplåtspapper man lagt ovanpå degen.

Skåra fröknäcket så det ser ut som ett proffs gjort det

Jag använder en kniv för att skåra knäckebrödet. Det gör det enkelt att bryta isär det färdiga fröknäcket i bitar när det är klart. Innan jag sätter in plåtarna i ugnen så strör jag flingsalt över fröknäcket, och tryck till lätt med handen så det skall fastna och inte skall trilla av när bröden är färdiga.

Här nedan ser ni bilder på hur jag gör.

Dela degen i tre lika stora delar och lägg på varsitt bakplåtspapper

Jag lägger sedan ett bakplåtspapper ovanpå degen och trycker till degen lite lätt med händerna.

JEnkelt att göra fröknäcke

Jag använder en kavel och trycker ut degen till fröknäcket i stället för att kavla.

På slutet använder jag handen och trycker lätt på degen för att få ut degen i hörnen ordentligt. Sedan drar jag av det översta bakplåtspappret.

Jag skårar bröden med en kniv i lagom stora bitar. Jag brukar göra 16 bitar per plåt!

Sedan strör jag flingsalt som jag trycker till lätt med handen för att det skall fastna ordentligt. Sedan är det bara att sätta in fröknäcket ugnen.

Varmluftsugn eller vanlig ugn?

Du kan naturligtvis använda både varmluftsugn eller en vanlig ugn. Fördelen med en varmluftsugn är att du kan du sätta in alla tre plåtarna samtidigt i varmluftsugnen. Du sätter ugnen på 135 grader i ca 70 minuter. Jag alternerar sedan plåtarna med 20 minuters mellanrum. Om du inte har en varmluftsugn så går det lika bra med en vanlig ugn i 150 grader i 60 minuter. Lägg sedan upp fröknäcket på galler och bryt isär bröden som du skårat och låt knäcket svalna. Glömmer du att skåra är det bara att bryta isär det i lagom stora bitar.

Jag förvarar mina fröknäcke i en glasburk som jag köpt på IKEA på köksbänken. Med andra ord en perfekt förvaring som håller fröknäcket fräscht.

Fröknäcke!

Världens godaste fröknäcke alla kategorier

Du måste testa detta recept,och om du bjuder på det så kan jag lova att alla ber dig om receptet!

Önskar er en härlig fortsatt dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.