Visst är det gott med inlagd gurka med massor av persilja till kötträtter. I dag bestämde jag mig för när jag körde hem från jobbet att göra världens bästa inlagda gurka och pannbiffar. Styrde kosan mot mataffären och köpte 1,6 kilo nötfärs och gjorde pannbiffar så fort jag kom hem. Det blev 18 stycken stora biffar. Skivade gurka i tunna fina skivor och rörde i hop den magiska lagen.

Inlagd gurka är ett sådan där tillbehör som går så oerhört snabbt att göra, och kräver inga förberedelser mer än att man behöver köpa en gurka förstås.
Inlagd gurka
1 slanggurka
2 msk ättiksprit
2 msk socker
1 dl vatten
0,5 kryddmått vitpeppar
1 kryddmått salt
Rikligt med klippt persilja
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienserna till lagen i ett glas. Häll det över den skivade gurkan och klipp rikligt med persilja över. Ställ något ovanpå gurkan som tynger ner lite grand så att alla gurkorna får ”bada” i lagen. Låt den gärna dra en timma innan servering. Då blir den inlagda gurkan som godast. Persilja är en krydda med massor av järn i så det gör det extra nyttigt.
Inlagd gurka passar perfekt som tillbehör till köttbullar, pannbiff och egentligen kött av alla slag, och är ett fantastiskt tillbehör som dessutom blir väldigt vackert på bordet när man dukar.

Önskar er en härlig kväll!