Gino – världens godaste dessert och enkel att göra!


I dag så kom jag att tänka på en efterrätt som faktiskt är ganska nyttig. Jag brukar försöka att ”unna mig” en efterrätt på antingen lördag eller söndag om jag har gjort min träning vill säga! Denna efterrätt är så himla enkel att göra och alla gäster man bjuder blir alltid lika underbart förälskade och frågar genast hur man gjord den!

Så här kommer en repris på en väldigt populär och helt ljuvlig dessert/ efterrätt! Receptet går med fördel att halvera om ni istället är bara två stycken så kan man vara säker på att man inte äter för mycket, för med denna efterrätt är annars risken väldigt stor!

Recept Gino, ca 4 personer

250 gram jordgubbar

2 kiwi

2 bananer

200 gram vit choklad

Vaniljglass till servering (jag använder Triumf Gammaldags vaniljglass)

Sätt på ugnen på 250 grader grill, eller max på grillen för det kan vara lite olika från ugn till ugn. Var noga med att ingen undervärme är på. Om ni inte har grill så använder ni bara övervärmen.

Tag en ugnsfast form och skiva jordgubbar, bananer och kiwi och blanda. 

Varva frukterna i den ugnsfasta formen!

Riv därefter den vita chokladen och täck hela härligheten med. Sätt in formen i ugnen och håll ögonen på den för den behöver bara vara i ugnen i ca 5-7 minuter, ni måste stå vid ugnen för chokladen får färg väldigt fort och då lägger ni bara över en folie och låter den stå några minuter till så blir frukten perfekt varm till den vaniljglass den skall serveras med!

Därefter tar ni ut den och serverar med en eller två kulor glass. Jag lovar er att den person ni bjuder på denna dessert kommer lovorda den. Den är faktiskt alldeles fantastisk i all sin enkelhet!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.