Gör ätbar flugsvamp till Halloween 2 kommentarer


I går bjöd jag på flugsvamp till förrätt! Lite roligt måste man ha! Stefan var ytterst tveksam först när jag bjöd på honom på flugsvamp! Jag tycker det är roligt att fixa och pyssla lite. Så här kommer min idé hur man gör ätbar flugsvamp till Halloween. Dessutom blir det lite roligt att dekorera med och det säger man inte nej till. I alla fall inte hemma hos mig.

Gör ätbar flugsvamp till Halloween
Gör ätbar flugsvamp till Halloween

Gör ätbar flugsvamp till Halloween

1 påse med mini-mozzarella

Cocktailtomater (viktigt att dom är helt runda)

Tandpetare

Basilikablad

Gör så här

Dela tomaterna så att du kan använda den undre delen av tomaten som själva svampen. Mozzarellan skall vara foten på svampen. Skär till mozzarellan så den står bra. Ta tandpetare och bryt av dom i lagom längd och trä spetsen genom mozzarellan och sedan i centrum på den delade tomaten. Dom små bitar du skurit av mozzarellan för att den skall stå bra, använder du sedan att hacka i små, små bitar av och lägga ovanpå tomaten. Dom kommer fastna bra eftersom dom är lite fuktiga. Precis som en riktigt flugsvamp. Väldigt söta om du frågar mig!

Ta ett stort fint fat så att dom kan stå väl separerade för det ser roligare ut då. Dekorera med Basilika blad som man även kan äta så klart som tillbehör till sina flugsvampar! Smakar perfekt med basilika, tomat och mozzarella.

Gör ätbar flugsvamp till Halloween

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Gör ätbar flugsvamp till Halloween