Gör din egen Poke Bowl!


I dag tänkte jag tipsa dig och hur du gör din egen Poke Bowl! I denna ingår det kokt jasminris men jag tar mindre ris och mer lax och grönsaker.

Gör din egen Poke Bowl
Gör din egen Poke Bowl

Nu när jag skall planera min mat så gäller det att komma på så mycket gott som möjligt och vissa dagar kanske man kan lägga till någon kolhydrat. När man skall äta nyttigt är det viktigt att ha riktigt bra rätter som är supergoda och som man längtar efter. Poke Bowl är en av mina favoriter och så enkel att göra själv. Om du är noga med att inte äta kolhydrater så minska på riset eller ersätt med något anna men här kommer mitt recept.

Enkelt recept på Poke Bowl från Pretty Home Blog

Recept Poke Bowl med lax, 2 personer

Nykokt jasminris

180 gram Salmalax

1 dl edamamebönor

2 msk picklad ingefära (finns att köpa färdig)

2 msk picklad rödlök (finns att köpa färdig)

1 msk picklad sjögräs (finns att köpa färdig)

Rostad lök

Sesamfrön

Wasabi Crème

0,5 dl majonnäs

0,5 dl Creme Fraiche

2 tsk wasabipasta (finns i små tuber där asiatisk mat finns på hyllan i mataffären)

Salt

Gör så här

Koka ris i saltat vatten och låt svalna lite grand men det är gott om det fortfarande är lite varmt men inget krav.

När du gör wasabi crèmen så lägger du alla ingredienser i en hög bunke och vispar den slät! Smaka av och tillsätt mer wasabipasta om du vill att den skall vara starkare!

Lägg sedan upp riset i mitten på vardera tallrik!

Skär Salma laxen i kuber. Det finns särskild lax att köpa som man kan äta rå och den kallas just Salma lax och finns i välsorterade butiker och som man använder till just Poke Bowl.

När du lagt ut riset så lägg därefter en deciliter lax i mitten på varje tallrik. Lägg sedan ca 0,5 dl edamamebönor på kanten på tallriken

Fortsätt sedan att lägga en matsked av picklad sjögräs, picklad röd lök och en matsked av picklad ingefära på varje tallrik runt om laxen så det ser vackert ut med de olika färgerna.

Jag delar även några cocktailtomater och lägger dit.

Strö rostad lök över alltsammans och avsluta med 1 msk sesamfrön och slutligen wasabi crème. Jag skedar ner wasabi crèmen i en plastpåse som jag sedan klipper ett litet hål i ena hörnet. Då blir det enkelt att spritsa ut dressingen ovanpå.

Första gången jag blev övertalad att äta Poke Bowl så tyckte jag inte att det såg mycket ut för världen men OJ så gott! Det är som en sushi-sallad kan man säga. En Poke Bown kan man verkligen längta efter.

Ni måste prova!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.