Gör världens godaste färsksaltade gruka på egen hand


I dag tänkte jag tipsa er om hur man gör sin egen saltgurka. Jag växte upp i ett hem där min mamma gjorde i princip allting själv från grunden. Att göra smörgåsar med leverpastej och skiva egensaltad gurka var och är bland det godaste jag vet. Då menar jag färsksaltad gurka för det är en stor skillnad på färsksaltad gurka och inlagd gurka. Det är dessutom superenkelt att göra. Så i dag tänkte jag tipsa om hur man gör världens godaste färsksaltade gruka på egen hand

Hur man gör världens godaste färsksaltade gruka på egen hand
Gör din färsksaltade gurka på egenhand av slanggrurka eller västeråsgruka

Recept på Saltgurka

1 stor eller 2-3 mindre gurkor

2 tsk salt

1 dillkvist

Hur man gör färsksaltad gurka

Det är hur lätt som helst att göra färsksaltad gurka det enda du behöver är gurka, en plastpåse, en dillkvist och 2 tsk salt. Du tar en plastpåse och lägger i gurkan i. Om det är en enda stor gurka så dela den i flera delar som är ca 10-15 cm lång. Häll över två teskedar salt och lägg ner en eller ett par dillkvistar. Knyt igen påsen och lägg den på en djup tallrik och ställ in i kylen.

Låt gurkan ligga i kylen i två dagar och vänd på påsen några gånger om dagen när du öppnar kylen.

Lägg gurkan i en plastpåse med salt och dill

Den färsksaltade gurkan är klar efter två dagar. Ta upp gurkan och skiva den och lägg den på en smörgås. Du kommer aldrig någonsin vilja ha någon annan typ av saltgurka.

Lgg gurkan i kylen

Just nu odlar jag en gurka i min hydroponiska odling som är perfekt för att både ätas färsk och att salta. Så här ser fröpåsen ut om du vill driva upp egen gurka. Det går precis lika bra att köpa gurka så klart och salta in men det är ännu roligar om man också drivit upp gurkan själv.

Krukgruka nelson garden

Detta är nog den bästa gurkan jag odlat så den vill jag verkligen rekommendera om ni vill odla själva. Jag odlar två plantor samtidigt som ger stor skörd. Det står på påsen att dom blir 10 cm men dom blir det dubbla skulle jag säga!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.