Imponera med världens möraste grillade revben till midsommar! 1 kommentar


Vet ni hur enkelt det är att göra helt perfekta grillade revben som är så möra så att köttet faller av! Jag vet och vill tipsa er! Det enda som krävs är lite tid. Det har vi absolut gott om eftersom det är över en vecka kvar till midsommar. Varför inte provgrilla till helgen!

Receptet är superenkelt och vem som helst kan klara av det!

Recept på grillade revben på restaurangvis

Du väljer själv om du vill ha tjocka- eller tunna revben. Det enda skillnaden är att koktiden skiljer. Själv köper jag alltid tunna revben, jag älskar dom så som man får dom när man beställer på restaurang.

Den enda skillnaden på tunna revben och tjocka revben är koktiden. Tunna revben kokar man i 60 minuter medans tjocka revben behöver en koktid på 90 minuter.

Gör så här

Du skivar revbenen så att de sitter ihop 3-4 revben, Du väljer själv hur stora du vill ha dom, men jag tycker detta är lagom. Lägger ner alltsammans i en tillräckligt stor gryta och se till att alla revbenen täcks av vatten. Tillsätt 2 teskedar salt, 7-8 vitpepparkorn och ca 4 lagerblad. Koka upp alltsammans och låt det koka i 60 minuter totalt. Under koktiden så skummar du av några gånger, d v s tar det som kommer upp till ytan och silar bort så vattnet fortfarande är klart.

När kokningen är klar, tar du upp köttet ur grytan och lägger det att svalna i en skål. Köttet ser nu väldigt grått ut men det skall senare få färg. Kokningen är just det tricket som tillsammans med marineringen gör köttet så mört. Ni kommer senare förstå varför det momentet är så otroligt viktigt!

När revbenen svalnat så häller du på en flaska med grillolja som du marinerar köttet i över natten. Vänd gärna köttbitarna några gånger och se till att de ligger i vätskan. Man kan även lägga allt i en plastpåse som man knyter igen och sedan vänder man plastpåsen några gånger. Låt det dock fortfarande ligga på ett fat i fall det skulle börja läcka. Man vill inte ha hela kylen fylld av marinad.

Dags för grillning

Dagen efter när det är dags för grillning, så använder du grilloljan du marinerat köttet i att pensla på köttet några gånger på båda sidor under själv grillningen. Sedan grillar du alla bitarna ca 3 minuter var per sida och ser till att de får en fin yta av grilloljan! Voila klart!

Så här ser de då ut när man tar upp dom ur marinaden!

Om du följer mitt recept så lovar jag dig att alla kommer lovorda din grillning av revben. Det blir till och med godare än det man får på restaurang.

Jag skär upp varje ben för sig så att det är enkelt att ta med händerna och äta! Du kommer tacka mig för detta receptet för om man gör som jag beskriver så är det omöjligt att misslyckas!

Jag hittade också en väldigt god barbequesås att servera till och den kommer från Santa Maria, och den rekommenderar jag verkligen!

Lycka till med grillningen och mitt tips är att prova detta redan i helgen. Ni kommer bli helt sålda på dessa revben! Alla kommer bli superimponerade och fråga om receptet.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Imponera med världens möraste grillade revben till midsommar!