Hemmagjorda Cannoli med Nutella/ Hasselnötskräm! 1 kommentar


I dag fick jag en vild idé att göra hemmagjorda Cannoli med Nutella/ Hasselnötskräm. Jag har aldrig tidigare gjort Cannoli, men det brukar inte hindra mig. Snarare motsatsen! När man skall baka Cannoli skall de fyllas med något gott och senast vi var på Gekås i Ullared så handlade Stefan världens största burk med nutella så hasselnötskräm behöver jag inte göra själv, det finns det ingen brist på i detta hemmet.

Underbara Cannoli fyllda med Nutella!

Hemmagjorda Cannoli med Nutella/ Hasselnötskräm

1 pkt smördeg

mjöl för utbakning

florsocker för pudring

Fyllning

Nutella/ Hasselnötskräm

Så här gör du hemmagjorda Cannoli

Börja med att ta fram smördegen minst 20 minuter innan du skall baka. Sätt ugnen på 200 grader.

När smördegsplattorna tinat så kavlar du smördegsplattorna till halva tjockleken som dom har när du tar ut dom ur frysen. Skär sedan långa remsor som är 1,5 cm tjocka.

Vira remsorna runt Cannolirör i rostfritt stål med ett överlapp för varje varv så att det blir snyggt när dom bakas. Så här skall dom se ut när du tar ut dom ur ugnen. Som ni ser har jag överlappat med hälften för varje varv ugnefär.

Om du inte har Cannolirör så kan du med fördel göra egna. Du hittar mina tips HÄR hur man gör egna Cannolirör.

När man virat dom snyggt runt Cannolirören så sätter man in Cannolin i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills dom fått fin färg. Tag därefter ut Cannolin ur ugnen och ta bort röret så snart du kan genom att bara ”lirka” ut det.

Låt Cannolin svalna och fyll dom sedan med Nutella/ Hasselnötskräm. När du fyller dom så fyller du från mitten på båda sidor och ut till kanten. Då bir det bäst. Avsluta med att pudra med florsocker med hjälp av en sil! Sedan kan du bjuda till kalas!

Hoppas du gillar mitt tips!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Hemmagjorda Cannoli med Nutella/ Hasselnötskräm!