Hur firar ni Nyårsafton och min Nyårsmeny! 2 kommentarer


Hur firar ni Nyårsafton?

Vi har tänkt att vara hemma i lugn och ro! Detta är av största vikt för det är dessutom  Fonzen´s första sådan och för mig är det viktigast i hela världen att han inte blir rädd för smällare. Fram tills nu har ingen av mina hundar varit rädd för smällare, men då har vi också jobbat för att det skall blir så. Varje år, år ut och år in på både påsk och nyår har vi jobbat för att det skall bli så. Det betyder att varje nyår prioriterar vi hundarna till 100% istället för att gå på fina kalas. Kan tyckas tråkigt men för mig är det ingen uppoffring utan det är ett val jag gör.

Det betyder att fram tills nu har vi kunnat sitta i fönstret på övervåningen tillsammans med hundarna och titta på alla fyrverkeri och smällare och här där vi bor är det massor. Vi bor dessutom på en hög höjd och kan se väldigt långt vid klart väder.

Hur gör man då för att åstadkomma detta. Först och främst så gäller det att skapa en grundtrygghet hos hundarna själva och självklart ALDRIG reagera själv på höga ljud eller smällar!

Vi försöker vänja hudarna vid skramlande kastruller och andra höga ljud och alltid agera med ett lugn. Självklart är det också till en del beroende på vad hunden har för psyke, men en Cavalier skall vara lugn och glad och nyfiken i sin natur.

Varje påskafton och varje nyårsafton så känns det verkligen bra när dom sitter där i fönstret och tittar ut tillsammans med oss och tittar på alla fyrverkerier tillsammans med oss!

Självklart blir det lite gott att äta också och till min förtjusning fick jag själv bestämma helt vad det skulle bli och då blev det gamla klassiker! Jag har tänkt mig något väldigt enkelt som tar minimalt med tid att förbereda men som jag älskar, nämligen lammfiol! Så menyn ser ut så här! Vi kan väl säga att menyn är lite 80-tal!

Förrätt: Avokado med Creme Fraiche blandat med löjrom och röd lök

Varmrätt: Lammfiol med hemmagjord potatisgratäng och sallad

Efterrätt: Marängsviss med grädde, chokladsås och bananer. Mitt recept på Marängsviss hittar ni HÄR

DSC03637

Jag hade valt marängsviss alla dagar i veckan om jag fick välja dessert! Det är det absolut bästa jag vet och får jag bestämma då blir det väldigt enkelt!

Hoppas ni inte stressar ihjäl er inför alla förberedelser och tänk på era hundar där ute… Tänk på att inte lämna er husdjur ensamma på nyårskvällen! Kram på er alla!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Hur firar ni Nyårsafton och min Nyårsmeny!

 • Pernilla

  Hej Berith!
  Vi kommer också fira hemma eftersom det är vårt första nyår med Manda. Jag känner att jag vill ha koll på hur hon reagerar i sin nya hemmiljö hos oss och hennes välmående går alltid först såklart. Vi kommer att äta lite god mat och bara ta det lugnt på kvällen.
  2016 blir året som vi uppnår våra hälsomål med mat och träning eller hur? Du är duktig som tränar så bra!!! Jag känner mig laddad för ett år i hälsans tecken iallafall haha. Har en hel del kilon kvar att gå ner så bara att kämpa.
  Vi önskar er ett GOTT NYTT ÅR!!!
  Många kramar från Pernilla och Manda

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Söta Pernilla,
   Ja då gör du precis som mig. Viktigt att dom känner ett lugn. Jag brukar förbereda med godis till hundarna så att dom känner sig fokuserade på något annat än alla smällare. Sedan sitter vi alltid i fönstret, även då med godis och titta på alla fina fyrverkerier. Hoppas det funkar med din söta Manda och jag hoppas på att lille Fonzen skall bli ytterligare en hund som är orädd för smällare!
   Ja visst skall vi det Pernilla! Tänk bara på att inte gå för fort fram, det är viktigt att man gör det på ett sätt så att man känner man kan leva med det annars är risken att man gör för mycket på en gång så man ger upp! Långsiktigt det är bäst! Jag är säker på att du fixar det galant, jag tror på dig!!! Rom byggdes inte på en dag Pernilla tänk på det! Alls små steg räknas.
   Många lyckönskningar och ett GOTT NYTT ÅR till er!
   Många och stora kramar till er från Berith, Popcorn och lille Fonzen och en speciell hälsning från oss till Manda!!