Min favoritefterrätt i alla kategorier är marängsviss, och då på det viset som den gjordes när jag var liten.
120 g maränger (1 påse)
3 dl vispgärdde
2 bananer
120 g o´hoy chokladsås (ca 1/3 tub)
Jag börjar med att lägga ut marängerna på en tallrik och sedan varvar jag med lite grädde på detta lager, ett antal bananskivor (ett 10-tal) och överst lite chokladsås. Detta blir sedan perfekt för att nästa lager skall ”limma fast” och på detta sätt bygger jag ett torn och varvar hela tiden maränger, grädde, bananskivor och chokladsås. Toppen avslutar jag bra med en maräng!
När tornet är färdigt så skall hela tornet täckas med grädde. Jag dekorerar sedan hela skapelsen med de bananskivor som är över och sist men inte minst ringlar jag chokladsås över. Sist av allt lägger jag en hel hög med chokladsås på toppen av marängsvissen som sedan får rinna ner lite lagom fint i kylen där det skall stå i minst 4 timmar. Perfekt att förbereda redan tidigt!
Sedan när det är dagt för servering så kan man naturligtvis dekorera med bär eller ätbara blomblad. Bara fantasin som sätter gränser där!
Pingback: Hur firar ni Nyårsafton och min Nyårsmeny! | Pretty Home Blog