Hur man gör kaffedrinken Kaffe Karlsson


I dag tänkte jag ge er mitt recept på kaffedrinken Kaffe Karlsson. En perfekt kaffedrink för den som tycker om kaffe. Perfekt en lördagskväll för att göra det där lilla extra! Superenkel att göra!

Om jag fick välja en drink (jag dricker inte så många drinkar) så är det alltid, nästan helt utan undantag just en kaffedrink. Kanske för att den har allt jag gillar. Kaffe, grädde, choklad! Kan det bli bättre.

I dag har vi haft en supermysig dag och kväll och jag har gjort en fläskfilégryta med rosmarin och schalottenlök till middag. Till kvällen får det bli en kaffedrink. Älskar sådan här dagar!

Hur man gör kaffedrinken Kaffe Karlsson
Hur man gör kaffedrinken Kaffe Karlsson
Älskar kaffedrinkar!

Här kommer mitt recept på Kaffe Karlsson

3 cl Baileys

3 cl Cointreau

5-6 cl nybryggt kaffe

Lättvispad grädde

Riven mörk choklad

Gör kaffedrinken så här

När man skall göra en kaffedrink så börjar man med att göra tillbehören till drinken, så börja därför med att vispa grädden och se till att detn blir lättvispad för det är väldigt viktigt för annars blir det som ett lock över kaffedrinken.

Häll upp 3 centiliter var av både Baileys och Cointreau i glaset. Därefter häller du i det nybryggda kaffet. Skeda sedan upp,eller häll försiktigt den lättvispade grädden så det blir en fin yta. Riv därefter mörk choklad ovanpå. Nu är det bara att njuta!

Hur man gör kaffedrinken Kaffe Karlsson

Perfekt med en kaffedrink efter middagen i stället för en kopp kaffe! Verkligen njutningsbar! Detta är min absoluta favoritdrink alla kategorier.

Önskar er en fortsatt mysig kväll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.