I går kväll fixade jag kyckling med curry eller Flygande Jakob som det kallas. Det är så fantastiskt gott med Flygande Jakob. Mitt recept är för 4 personer och det innebär att det blir portioner även till dagen efter hemma hos mig. Det är perfekt när man kommer hem från jobbet och är hungrig och det redan finns mat färdig.
När jag gör Flygande Jakob så serverar jag skivade bananer, mandarinklyftor och jordnötter till. Så himla god kombination. Man plockar själv den mängd man vill ha och äter till. Perfekt kombination
Så här kommer mitt recept på Flygande Jacob som dessutom är en rätt man snabbt slänger i hop. Tar max 30 minuter. Jag köper alltid en färdiggrillad kyckling.
Recept Berith´s Flygande Jacob
1 färdig-grillad kyckling
2,5 dl grädde
2,5 dl vatten
2 msk curry
2 dl Thai Sweet Chili Sauce (smaka av vad du tycker är lagom)
1 tsk salt
Maizena till såsen
Serveras med Jasminris
Tillbehör
Skivade bananer
Mandarinklyftor på burk
Jordnötter
Gör Flygande Jakob så här
Börja med att skala av kycklingen på allt kött och dela i lagom stora bitar. Lägg det i en ugnsfast form. Jag tar bort det mesta av skinnet och ger till vovvarna på deras tallrikar.
Ta sedan en bunke och vispa i hop grädde, vatten, curry och Thai Sweet Chilis sås och salt. Red av med lite maizena mjöl så att den tjocknar något. Häll såsen över kycklingen i den ugnsfasta formen och sätt in den i ugnen på 225 grader i 20 minuter.
Jag tar 7 dl vatten till 4,5 dl jasminris som jag koka i lättsaltat vatten i exakt 20 minuter med lock.
Koka riset samtidigt som du sätter in kyckligen så blir de klara på exakt samma tid.
Skär upp en banan i skivor, häll upp en skål med mandarinklyftor och en skål med jordnötter. Servera med en grönsallad med tomater.
Fantastiskt gott! Vovvarna fick också var sin tallrik och dom somnade gott efter promenad och middag.