Middag med recept på vegetarisk pasta med valnötter!


Detta är också ett recept ni bara måste testa. I går kväll lagade vi en middag med recept på vegetarisk pasta med valnötter som är ett av mina favoritrecept. En sådan där rätt som man inte kan sluta att ta mer av! Precis som jag skrev i går kväll så tänke jag ge er mitt recept på denn underbara rätt med valnötter, ruccola och mozzarella!

Pasta med valnötter, ruccola och mozzarella
Middagen dukad

I går tittade vi på Melodifestivalfinal och inför den så lagade vi en god middag med dessert. Vi gillar att göra fint och mysigt på helgerna men vi gör det varje enskild dag skulle jag säga. Det är möjligen luchen vi kan inta på stående fot i bland beroende på arbetsbelastning och var vi befinner oss. Oftast är vi på olika ställen. Middagen är på något sätt helig med dukning och att göra fint! Ett dagens ”moment”.

Vegetarisk Pasta med Valnötter, Mozzarella & Ruccola

400 gram Radiatori Pasta Trafila Al Bronzo (Skruvar som är avsedda att suga upp sås ordentligt från Zeta)

1 dl Valnötter

1 Mozzarella

2 vitlöksklyftor

6 st avrunna soltorkade tomater i olja

0,5 dl avrunnen olja från Soltorkade tomaterna (det är mycket smak i den oljan)

120 gram ruccola

Salt och svartpeppar efter smak

Pastasorten Radiatori är viktig för rätten skall bli perfekt

Det finns dock en sak som är viktigare än något annat. Det är pastasorten. Det måste vara rätt pastasort. För en riktigt pastanörd som jag är det otroligt viktigt för slutresultatet. Denna sort är tillverkad på ett på ett speciellt sätt och formad med bronsvalsar, och det tar längre tid att tillverka, men i utbyte får man en gastronomisk fördel då metoden tillför pastan en sträv och porös yta som lättare suger upp den goda såsen. Det är alltså viktigt att man väljer rätt pastasort till sin pastarätt för att få ut den maximala smaken! Det kan tyckas nördigt men så är det faktiskt. Denna sort från Zeta finns i de flesta välsorterade mataffärer. Här nedan kan ni se hur paketet med pasta ser ut från Zeta! Pastasorten gör halva rätten om inte mer.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_0288.jpg
Det är viktigt att det är rätt pastasort till sina pastarätter

Så här gör du Pasta med Valnötter

Börja med att hacka valnötterna grovt. Rosta dom lätt i en torr stekpanna. Hacka de avrunna soltokade tomaterna i små bitar. Finhacka vitlöken men pressa inte vitlöken för då blir smaken för skarp. Skär även upp mozzarellan men den skall användas allra sist när även pastan är i pannan

När valnötterna är rostade så stjälp ner vitlöken tillsammans med de hackade soltorkade tomaterna. Tillsätt 0,5 dl olja från de soltorkade tomaterna och låt detta fräsa med tillsammans och smaksätt med salt och svartpeppar. Oljan från de soltorkade tomaterna har så mycket god smak och det är därför man använder denna.

Koka upp pastan under tiden i exakt 6 minuter. Viktigt att inte överskrida koktiden då den skall vara ”al dente”. Det betyder att pastan har kvar lite av sitt tuggmotstånd.

Lägg i all ruccolan det allra sista och fräs den tillsammans med vitlök, soltorkade tomater och valnötter strax innan pastan är klar.

Vegetarisk pasta
Lägg i ruccolan i pannan precis innan du tillsätter pastan

När pastan är klar och du hällt av vattnet så rör du ner all pasta och rör om ordentligt så att alla ingredienser blandar sig. Smula sedan över den hackade mozzarellan och värm sakta upp så osten smälter lite grand. Sätt fram pannan på bordet och servera direkt ur pannan!

Middagen dukad
Pasta direkt ur pannan på bordet. Då håller den sig också varm
Denna pastan med valnötter är försvinnande god

Det går inte beskriva hur god denna pasta är och det är en njutning att lägga upp den på tallriken.

Mozarellan som smält och trådar sig och de underbara smakerna som gifter sig

Nu har du gjort den bästa pastan ”i Stada”! Ni måste pröva. Ni kommer gilla mig efteråt det lovar jag. Detta är en av de absolut godaste pastarätter jag ätit och jag lovar er att ni kommer bli lyriska! Det kommer inte att bli en enda pasta skruv kvar det kan jag lova!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.