Smulpaj med blåbär direkt från skogen!


I dag tänkte jag ge er mitt recept på smulpaj med blåbär direkt från skogen! I går eftermiddag var jag nämligen ute i skogen igen och plockade ännu mer blåbär eftersom jag älskar idén med att nyttja frukt och bär som naturen ger efter årstid.

Så här kommer mitt recept på smulpaj med blåbär.

Smulpaj med blåbär direkt från skogen

1 liter blåbär

1 msk potatismjöl

0,5 dl strösocker

Smuldeg

200 gram smör

4 dl vetemjöl

4 msk strösocker

Börja med att smörja formen du tänkt använda. Lägg därefter i blåbären och tillsätt 1 msk potatismjöl jämt över blåbären. Om du gör blåbärspaj på frysta blåbär så rekommenderar jag att du tar ytterligare en msk potatismjöl, detta på grund av att det är mer vätska i blåbär som varit frysta.

1 msk potatismjöl till färska blåbär och 2 msk till blåbär som varit frysta

Lägg alla ingredienser till smuldegen i en matberedare och dela smöret i mindre delar så det är lättare att göra en deg. Låt degen precis gå i hop så den fortfarande är lite smulig. Det går självklart lika bra att röra ihop smuldegen för hand.

Tillsätt sedan strösocker jämt över blåbären och smula över den färdiga smuldegen över blåbären.

en
En halv deciliter strösocker blir perfekt till en liter blåbär

Sätt i pajen på 225 grader i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills den får en fin färg på ovansidan.

Servera med vaniljvisp och en kula vaniljglass! Det är verkligen supergott med vaniljglass till just blåbärspaj.

Önsker er alla en fortsatt fin dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.