Pasta med nötfärs, bacon och chili!


I dag tänkte jag tipsa er om en jättegod pasta som jag gjorde i går kväll. Vi var sugna på pasta och då gjorde jag en lite annorlunda pasta med köttfärssås, bacon och chili. Den blir därför lite starkare i smaken! Den blev riktigt god och är perfekt om man gillar lite kryddigare mat.

Pasta med nötfärs, bacon och chili
Pasta med nötfärs, bacon och chili
Pasta med nötfärs, bacon och chili

Pasta med nötfärs, bacon och chili

Bacon 1 paket

Krossade tomater 250 gram

Chili-flakes (finns att köpa från Sankta Maria)

1 paket med bred spagetti, jag använde Pappardelle

Schalottenlök, 2 st

Vitlök, 2 klyftor

1 dl grädde

2 msk socker

Salt

Köttbuljong, 1 tärning

Påse med salladsmix

Så här gör du min pasta med nötfärs, bacon och chili

  1. Börja med att sätta en kastrull på spisen med lättsaltat vatten till pastan
  2. Finhacka sedan schalottenlök. Finhacka även dom två klyftorna med vitlök. Grovhacka den gula paprikan. Kärna ur och
  3. Finhacka chili och jag valde en mildare chili (Chili kan du utesluta om du inte gillar stark mat). Klipp bacon med en sax, det tycker jag är det enklaste sättet att dela bacon.
  4. Fräs bacon i stekpannan till sen är lite knaprig. Häll upp dom färdigstekta baconen på ett fat.
  5. Fräs schalottenlök och vitlök tillsammans
  6. Lägg sedan i nötfärsen och fräs den tillsammans med löken
  7. Häll därefter i en burk med krossade tomater
  8. Krydda med salt, chili-flakes och en buljongtärning.
  9. Tillsätt bacon, och finhackad färsk chili.
  10. Tillsätt grädde och låt koka ihop.
  11. Tillsätt penna-pastan när vattnet börjar koka och låt den koka den tid som står på paketen tills den blir ”al dente”. Al dente är när den fortfarande har kvar ett litet tuggmotstånd. Spara lite pastavatten innan du häller av vattnet från pastan. (0,5 dl för 2 pers, 1 dl för 4 personer).
  12. Tillsätt all paprika när det är ca 5 minuter kvar tills pastan är klar.
  13. Blanda den färdigkokta pastan med den färdiga såsen
  14. Innan du är helt klar så garnerar du pastan med salladsblandningen så du får lite grönt i pastan. Jag brukar ställa min fina stekpanna direkt på bordet. Det kan man göra om man har en fin stekpanna som passar ihop med porslinet.

Hacka alla ingredienser innan du startar

Det är perfekt att göra i ordning allting innan du startar själva matlagningen. Då blir det ingen stress i något moment och man kan laga mat med glädje!

Hacka alla ingredienser innan du startar matlagningen
Hacka alla ingredienser innan du startar matlagningen
Tomatsås och chili är viktiga ingredienser

Självklart är dukningen en del av måltiden

Sätt små skålar på bordet med riven ost och chiliflakes så kan var och en förse sig efter eget smak och tycke.

Hoppas ni gillar mitt tips och hoppas ni får en fantastisk fortsatt dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.