Godaste Pizzorna görs med Santa Maria Pizza Tortilla


Lördagkväll är ofta en pizzakväll hemma hos oss. Vi köper nästan aldrig pizza men vi använder ofta Santa Maria Pizza Tortilla och gör egna pizzor. I dag skall jag tipsa er hur. Jag är av den bestämda åsikt att den godaste pizzorna görs med Santa Maria Pizza Tortilla med tillbehör. I bland får jag för mig att göra egen pizzadeg och jag tycker aldrig att det blir lika gott.

Godaste Pizzorna med Santa Maria Pizza Tortilla
Godaste pizzorna görs med Santa Maria Pizza Tortilla

Pizza med Santa Maria Pizza Tortilla

Vi gör alltid Italienska pizzor för att vi helt enkelt gillar de Italienska smakerna. Den absolut viktigaste ingrediensen på dessa pizzor som många tänker att dom kan hoppa över är färsk basilika. Basilikan bidrager till det där lilla extra till pizzan som gör den så fantastiskt god. Denna ingrediens måste ni ha med annars blir det inte samma sak.

Italiensk Pizza med Prosciutto, mozzarella och basilika

1 pkt Santa Maria Pizza Tortilla

Pizza Sauce Tomato & Herbs från Santa Maria

120 gram Prosciutto skinka

1 Mozzarella

Riven ost

Coctailtomater i skivor

1 kruka med färsk basilika

Jag gör min pizza så här;

Sätt ugnen på 250 grader. Börja sedan med att lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg 2 pizzabottnar på varje plåt. Bred därefter ut ett tunt lager med tomatsås på hela botten ända ut i kanterna. Skär sedan Prosciutto-skinkan i 4 delar och lägg på bottnarna. Använd 2 hela skivor per pizzabotten och lägg skinkbitarna i en cirkel.

Jag skär skinkskivorna i fyra delar och lägger i en cirkel på pizzabottnarna som jag först strukit med tomatsås från Santa Maria.

Skär därefter coctailtomater i tunna skivor som jag lägger ut 6 skivor på varje pizza.

Pizza med tomat

Ta fram mozzarellan och dela den i 4 lika stora delar. Jag delar sedan varje mozzarellabit i 6 bitar och lägg dessa mellan tomatskivorna på pizzan.

Godaste Pizzan har självklart Mozzarella

Strö på lite riven ost över pizzan.

Nu kommer vi till det viktigaste delen. Lägg minst 4 blad med färsk basilika på varje pizza men gärna fler.

Pizza med basilika
Basilika är det absolut viktigaste att avsluta med det ger massor av smak

Låt pizzorna svalna lite innan servering

Sätt in den första plåten med pizzor på 250 grader högst upp i ugnen i 10 minuter. Låt pizzorna får lite färg på kanterna så blir dom riktigt krispiga och goda. Då blir pizzan som bäst. Ta ut pizzan och klipp pizzan i bitar. Jag brukar klippa 8 bitar av en pizza. Låt pizzan svalna lite innan ni serverar den. Ät bitarna med händerna en bit i taget. Så himla gott!

Godaste Pizzan görs med Santa Maria Pizza Tortilla

När de första pizzorna är uppätna är det dags att sätta in nästa plåt!

Ni måste testa detta recept för detta slår alla pizzor jag någonsin ätit!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.