Här kommer ett recept som är en av mina favoriter. En paj fylld med i huvudsak broccoli som är förkokad lite grand och som smaksättare har jag blandat i skivade oliver både gröna och svarta och även skivade soltorkade tomater.
Pajskal
4,5 dl mjöl
185 gram smör
6 msk vatten
Fyllning
400 gram broccoli-buketter
1 dl Kärnfria gröna oliver
1 dl Kärnfria svarta oliver
1/2 gul lök
1 dl Soltorkade tomater i olja
Äggstanning
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
4 dl riven ost
Salt och peppar efter smak
Blanda alla ingredienser till en fin deg och sätt den i kylen under ca 1 timma. Tryck ut degen i skalet på en pajform som är ca 30-35 cm i diameter, nagga hela pajskalet med en gaffel och sätt in den i kylen i 15-20 minuter. Därefter förgräddar du skalet i 15-20 minuter i 200 grader.
Under tiden kokar du broccoli-buketter i lättsaltat vatten (om de är frusna så koka max i 5 minuter så dom blir lite mjuka) häll av vattnet och låt dom stå i durkslaget och rinna av.
Låt det soltorkade tomaterna i olja rinna av och hacka dom i små bitar. Gör samma sak med de gröna och svarta oliverna. Skiva löken smått.
Förbered äggstanningen och vispa ihop ägg, mjölk, grädde och riven ost. Salta och peppra efter smak
När du förgräddat skalet så börjar du med att lägga i den avrunna broccolin, därefter lägger du i både gröna och svarta oliver, all lök och de hackade soltorkade tomaterna. Häll sedan över äggstanningen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30-45 minuter. Lite beroende på hur djup form du har. Om den blir brun ovanpå innan den är riktigt klar så lägg bara över en bit folie.
Perfekt att servera med en sallad bestående av ruccola, skivade tomater och fetaost. Bara att njuta…
Pingback: Träningsfri dag och dagens mysbrasa | Pretty Home Blog
Pingback: Skjuts in i ugnen… | Pretty Home Blog