Recept chokladbollar med färgat socker


Jag tror inte att chokladbollar behöver någon större presentation. Dom flesta gillar det och faktiskt inte så onyttigt som många andra bakverk. Självklart handlar allt om i vilken omfattning man äter och hur ofta.

Jag brukar alltid göra chokladbollar när jag har kalas, eller när jag skall bjuda på fika som en liten rolig del, för alla gillar chokladbollar och då blir fatet så fint!

Jag brukar också rulla dom i färgat pärlsocker och/eller kokos. Färgat pärlsocker är så fantastiskt enkelt att göra, man tar bara en tom plastpåse tömmer i lagom mycket pärlsocker och en droppe av den färgen som man vill ha. Sedan skakar man påsen ordentligt och vips så blir det rosa om man droppar i en droppe röd karamellfärg och sedan bestämmer man själv hur stark man vill ha färgen.

Det här kakfatet som jag har i rosa är en av de bästa saker jag köpt! Älskar det och det är så roligt att duka upp och det är fint i köket varje enskild dag!

Recept Chokladbollar

200 gram smör

6 dl havregryn

2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

5 msk kakako

5 mask starkt kallt kaffe

Jag lägger ner smör i matberedaren i tärningar, blandar ner alla ingredienser och låter matberedaren göra jobbet. När degen är klar rullar jag chokladbollarna och rullar dom i de olika färgerna med pärlsocker och ställer sedan in dom i kylen så dom får bli riktigt kalla. När det är gjort och dom stått någon timma så tar jag en glasburk och klipper till smörpapper som mellanlägg och lägger ner alla i burken. Då finns dom klara i kylen och kan förberedas flera dagar innan man skall ha dom.

Dom blir så fina med färgat pärlsocker så man blir glad av bara att titta p dom!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.