Recept grillade revben på julbordet!


Grillade revben hör definitivt hemma på julbordet. Här kommer mitt recept på grillade revben på julbordet och dom blir perfektion. Perfektion i form av att köttet blir fantastiskt mört och nästan trillar av. Så himla gott ni måste testa. Det spelar ingen roll om man vill göra tjocka revben eller tunna revben. Det enda som skiljer dom åt är koktiden innan man lägger dom i marinad. Jag tycker det blir bäst om man låter dom ligga i marinad i 2 dygn, men det räcker för all del med 24 timmar. Det är också perfekt att lägga i marinad i förväg så att det bara är att ta fram och grilla några minuter på varje sida. Det är allt som krävs.

Recept grillade revben på julbordet!

Recept på grillade revben på restaurangvis

Som jag skrev ovan kan du göra både tunna- eller tjocka revben på samma sätt. Det enda som skiljer tillvägagångssättet är koktiden. Om du väljer tunna revben så kokar du dom i 60 minuter. Väljer du tjocka revben så kokar du dom i 90 minuter i stället.

Så här gör du perfekta revben

Du skivar revbenen så att de sitter ihop 3-4 revben, Du väljer själv hur stora du vill ha dom, men jag tycker detta är lagom. Lägger ner alltsammans i en tillräckligt stor gryta och se till att alla revbenen täcks av vatten. Tillsätt 2 teskedar salt, 7-8 vitpepparkorn och ca 4 lagerblad. Koka upp alltsammans och låt det koka i 60 minuter totalt. Under koktiden så skummar du av några gånger, d v s tar det som kommer upp till ytan och silar bort så vattnet fortfarande är klart.

När du är klar med detta moment så är det dags att lägga revbenen i marinad. Antingen lägger du dom i en plastpåse som du knyter igen och lägger i en skål och vänder på påsen några gånger per dygn. Anledningen till att man lägger platpåsen i en skål är för att om det skulle råka bli hål och rinna ut så vill man inte ha det i kylen. Annars lägger du dom i en skål och tömmer marinaden ovanpå. Jag brukar använda en grillolja med BBQ för att jag tycker det blir gott.

Så här ser den grilloljan ut som jag brukar använda!

Recept grillade revben på julbordet!

När det är dags för grillning så penslar du dom med marinaden som dom legat i några gånger under grillningen. Går perfekt att göra i ugnen på gallret med en plåt under med folie i så att du kan låta det droppa. Vänd på dom några gånger och grilla dom ca 3 minuter på varje sida. När dom fått fin färg är dom klara. Då är det bara att skära upp dom en och en och lägga dom på ett fint fat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.