Här kommer mitt recept på gratinerad spetskål. I går lagade jag detta tillsammans med nötfärsbiffar som jag gjorde för att planera för veckan. Jag gjorde 20 nötfärsbiffar i en stor gryta med underbar sås. Till middagen serverade jag nötfärsbiffar med gratinerad spetskål och rivna morätter med lite kryddor. Det blev riktigt gott.
Pefekt också att förbereda inför veckan så vi har åtminstone mat för tre av dagarna och det är så bra när man skall få ihop sin vardag med jobb och träning.
Reccpt på gratinerad spetskål
Spetskålshuvud
8 skivor smör
flingsalt
grovmalen svartpeppar
2 dl riven parmesan
Gör så här
Sätt ungen på 200 grader. Skär spetskålshuvudet mitt i tu så du får två fina halvor. Lägg dom på en bakpappersklädd plåt. Hyvla smör med en osthyver från ena kortssidan och lägg ca 4 skivor på vardera halva. Strö flingsalt och grovmalen svartpeppar på och sätt in i ugnen i ca 25 minuter. När det är ca 10 minuter kvar så stör du hälften av den rivna parmensanosten. Tag sedan ut spetskålen och strö över resten och servera som ett tillbehör. De skall få en liten yta och vara riktigt genombakta då blir dom godast. Om det behövs så lägg bara en folie över de sista minuterna.
Det blev så himla gott med nötförsbiffar och spetskål! En riktigt bra kombination.
Det blev riktigt gott till nötfärsbiffar eller något annat gott kött och det passar perfekt när man vill byta ut potatis mot något annat. Jag serverade dessutom med rivna morötter som jag kryddat med salt och svartpeppar.