Recept på Rabarberpaj till fika!


Nu när det växer så det knakar är det dags för vårens första rabarberpaj! Rabarberpaj är bland det bästa jag vet. Det är också ett sådant där fint minne från barndommen, när mamma gjorde vårens första rabarberpaj.

Jag tog ca 1 kg rabarber och gjorde en fin paj av så nu har vi eftermiddagsfika för både lördag och söndag! Perfekt!

Recept Rabarberpaj, 8 portioner

1 kg rabarber

2-2,5 dl socker (1-1.5 dl per 0,5 kg)

2 msk potatismjöl

Smuldeg

200 gram smör

4 dl mjöl

0,5 dl socker

Sätt på ugnen på 225 grader. Skala alla rabarber genom att dra av skalet med en kniv. Hacka rabarberna i små bitar som inte är strörre än en halv centimeter. Smörj en form och lägg alla rabarberbitar i och strö över potatismjöl och avsluta med socker.

Blanda alla ingredienserna till smuldegen och blanda till en deg för hand eller kör den i matberedaren. Se bara till, om du kör den i matberedaren att du avslutar i tid så det inte blir en deg, det skall bli smuligt! 🙂

Smula över degen över rabarberna så du täcker dom helt på alla ställen.

Sätt in i ugnen tills pajen får färg och lägg därefter över en bit folie tills rabarberna mjuknat.

Vispa vanlijvisp eller marsansås och servera till. Där har du väldens godaste paj till eftermiddagsfikat!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.