Recept Rulltårta med mascarponekräm


I veckan läste jag att det var rulltårtans dag en av dagarna, något som jag helt missat. Har sällan koll på dom där dagarna. Men i dag tänkte jag ta tillfället och visa er mitt recept på en rulltårta med mascarponekräm som jag med fördel brukar servera som små bakelser.  Brukar bli väldigt populärt!

Hoppas ni gillar receptet. Denna är verkligen supergod så prova den när ni skall bjuda någon på fika. Man kan med fördel göra den en eller ett par dagar innan för man kan ha den rullad i kylskåpet!

Rulltårta med Mascarponekräm

2dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl maizena majsstärkelse

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1,5 tsk kardemumma

Mascarponekräm

3 dl vispgrädde

250 g mascarpone

1,5 dl lemon curd

1 citron både rivet skal och all saft.

Fyllning

2-3 dl Fysta hallon som du tinar och sedan trycker ner i mascarponekrämen på kakan.

  1. Vispa socker och ägg luftigt så det blir vitt.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienserna i en annan bunke eller kärl och blanda väl
  3. Sikta ner blandningen och blanda väl men försiktigt tills allt är väl blandat
  4. Häll upp smeten på en plåt med ett bakplåtspapper i botten
  5. Grädda kakan i 225 grader i ca 8-10 minuter
  6. Själp upp kakan upp och ner på ett sockrat bakplåtspapper och pensla pappret med kallt vatten så att pappret lossnar utan att kakan följer med.

  1. Mascarponekrämen; Börja med att riva skalet av en väl tvättad citron.

  1. Blanda mascarone, lemon curd, citronskal och saft i en skål
  2. Vispa grädden och ta sedan elvispen och kör några varv i mascarponekrämen så allt blandar sig väl och blir jämn och fin. Sedan stjälper du över mascarponekrämen i skålen med den vispade grädden och blandar väl med en slickepott eller sked.
  3. Ställ sedan krämen i kylen medans kakan svalnar då är det lättare att bre den över  kakan. (Spara ca 2 dl av krämen som du kan använda som dekorering vid servering.)
  4. Bred sedan krämen jämt över kakan och tryck ner alla hallon i krämen. Rulla ihop kakan på längden och lägg den med skarven neråt i sitt bakplåtspapper, trä en plastpåse (eller två, en från var ända) och låt den vila i kylen några timmar.
  5. Skär upp kakan i 5 cm tjocka bitar och garnera med lite av krämen och några hallon. Jag brukar även göra denna till jul och garnera med marsipantomtar!

Man kan alltid dekorera med fyllning, grädde och färska hallon om man vill. Men den är precis lika god som den är!

Voila!!! Hoppas det smakar!!:) Eftermiddagsfikat  är turligt nog redan fixat och klart!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.