Salt Lakritsfudge med lakritskross på mitt sätt!


Salt lakritsfudge med lakritskross på mitt sätt är ett så himla gott komplement till allt godis man vill ha på jul. Det blir så himla gott om man älskar saltlakrits försås. Jag använder även lakritskross som man köper på burk bland bakgrejer och sedan strör över när det är klart och skall in i kylen. Det är superenkelt att göra det enda man behöver är en termometer som talar om när det nått 120 grader. Detta är för att det skall stelna till en bra nivå när man väl har stjälpt upp det.

Salt Lakritsfudge med lakritskross på mitt sätt!

Lakritsfudge med Turkiskpeppar och Lakritskross

1 påse med Turkisk Peppar 120 gram

50 gram smör

4 msk ljus sirap

4 dl strösocker

200 gram mjölkchoklad 55-70%

1 burk lakritskross

Gör så här

Förbered en form som är ca 23x23cm med bakplåtspapper. Allt handlar om hur tjock man vill ha fudgen. Börja med hatt hacka turkisk peppar. Själv brukar jag lägga allt i en kökshandduk och sedan lägger jag handduken på en skärbräda och slår försiktigt med en hammare tills jag får det grovkrossat. Allt kommer smälta sedan så det är inte jättenoga.

Häll alla ingredienser i en kastrull utom chokladen och lakritskross på burk. Låt det koka upp på låg temperatur och skjuda tills det når en temperatur på 120 grader. Dra kastrullen från plattan och lägg i chokladen och låt den smälta. Rör om massan ordentligt. Häll upp i formen. Nu är det dags att strö ut lakritskross överst och i ett jämnt lager. När detta är gjort är det dags att sätta in den i kylen. Den behöver stå i minst 2 timmar innan man skär upp den men gärna lite längre. Mums! Det viktiga med att koka fudge är att låta den bli 120 grader, annars så stelnar den inte som den skall.

Lakritsfudge

Att blanda lakritsgodis med choklad på jul och lite frukt är perfekt för godisbordet! Jag skall ha choklad, lakritsgodis och polkagrisar på mitt godisbord förutom frukt då förstås. När det kommer till frukt så är äpplen av sorten Ingrid Marie min vinterfavorit och apelsiner!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.