Träningsinlägg och vikten av att väga sig – Dag 3


I dag tänkte jag skriva om vikten av att väga sig och vikten av att ställa sig på vågen dagligen.

Om man nu vill uppnå ett mål där man har kommit till en nivå. En nivå där man vill hålla sig, då kommer det inte att komma av  sig själv. Precis som allting man företar sig så behöver man verktyg. När det gäller att hålla sin vikt så är vågen ett sådant verktyg och jag kan inte för mitt liv förstå varför så många hatar vågen. Vågen är det enda verktyg där du tydligt och klart kan se om du är på rätt väg eller ej och det enda som krävs av dig är att du ställer dig på densamma varje dag du går upp efter ditt första toalettbesök.

Om motståndet består i att du vet att du väger för mycket, ja då har du svaret där! Då måste du jobba med det. Det är som om du skulle låta bli att titta efter om du har tillräckligt med pengar till hyran i slutet av månaden.

Hatar du vågen, se till att den blir din bästa vän för den är verktyget som kommer hjälpa dig att hålla vikten livet ut. Vågen är den som talar om för dig i extremt god tid att du är på väg åt fel håll. Väger du dig bara då och då så hinner du inte se indikationen innan det är för sent.

Så min absoluta rekommendation är att du sätter upp en vikt du vill väga, sätter upp ett ”får inte gå över vikt” och  en ”får inte gå under vikt” om det är aktuellt (för mig behövs inte det senare för det kommer aldrig att hända), och sedan kör du! Du väger dig varje dag. Vet du med dig att du ätit för mycket så tittar du på vågen dagen efter och drar slutsatser vad du måste göra. Det gör att när du väl kommer ner till den vikt du vill väga så är det inte svårt. Det handlar bra om att skapa sig rutiner. Självklart kan man då om du då äta något extra gott, för du vet då vad det innebär d v s att du måste dra ner på något annat de närmaste dagarna eller dagarna innan.

Jag vet att när man har mycket att göra och mycket att stå i så är det lätt att ”unna sig” saker. Men försök att inte lura dig själv, för den som blir ledsen sedan när man inte kommer i den där fina klänningen eller byxorna, det är du själv och ingen annan!

Så hur skall man då ser på att ”unna sig själv”. Unna dig något som inte har med mat och godis att göra är mitt enda svar på det. Unna dig extra motion, unna dig en skönhetsbehandling, unna dig en fin kaffekopp eller något annat som gör dig glad men lägg inte din belöning till dig själv i mat.

Nu har vi gott om tid att komma ner till den vikt vi vill innan våren är här! Alltså fokus mina damer och herrar!

Dagens träningsmål

Promenad på 60 minuter i en följd. Försök få till en lunch promenad på i alla fall 20 minuter och försök att tänka på rörelse hela dagen.

Lunch för egen del blir en bit Quiche Lorraine som jag gjorde i går och en sallad. Ni hittar receptet HÄR

Middag blir nötfärsbiff med Haricots Verts med fetaost som jag också förberedde i går och ni hittar receptet på samma länk som ovan.

Nu kör vi!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.