Vardagslyx med Biscotti till kaffet!


Nu när man jobbar hemma försöker jag verkligen planera mina kvällar. I går kväll så bakade jag madelskorpor eller Biscotti som det heter om man skall vara lite fin! Att ha en glasburk fylld med biscotti bredvid kaffebryggaren det är verkligen vardagslyx för mig.

Biscotti är dessutom otroligt enkla att baka och det är omöjligt att misslyckas. Så här kommer mitt eget recept.

Biscotti, ca 30 stycken

2 dl mandlar (hackas grovt)

3 ägg

100 gram smör

2 dl socker

7 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Gör så här;

Börja med att sätta ugnen på 200 grader

Lägg smör och socker i matberedaren och blanda till en mjuk smet. Tillsätt därefter 1 ägg i taget. Hacka mandeln grovt.

Häll upp alla torra ingredienser och blanda väl i ett kärl. Tillsätt detta till smeten. Lägg samtidigt i de grovhackade mandlarna. Låt matberedaren göra jobbet till en jämn smet.

Ta sedan en sked och klicka ut degen så det blir två eller tre avlånga hela bröd. Antalet är beroende på hur långa man vill att biscotti skall bli. Jag gjorde 3 denna gång, men brukar göra 2 stycken längder.

Sätt in plåten mitt i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter eller tills dom får fin färg.

Ta ut dom och skär dom snett och lägg dom med snittytan upp. Stäng av ugnen och ställ tillbaka plåten i ugnen med en grytvante emellan lucan så lite luft kommer int. Låt dom stå i eftervärmen och torka i ca 60 minuter.

Biscotti går rakt inte att jämföra med köpta och jag tror man måste baka själv för att inse det. Att ha en glasburk fylld med mandelskorpor bredvid kaffebryggaren. Det är vardagslyx för mig!

Hoppas ni får en fortsatt fin dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.