Världens godaste, enklaste och snabbaste Thaikyckling med röd curry


Kan det bli bättre än god, enkel, snabb Thaikyckling? Jag bara frågar? Tänkte att jag skulle tipsa er om receptet på min Thaikyckling som man gör på 20 minuter. Det är väl samma tid det tar om man skulle hämta mat på närmaste restaurang.

Nu i sommartider när man vill göra enkel mat och det dessutom är lite mulet som här i Göteborg vad passar väl då bättre än ett enkelt recept.

Jag köpte en paket med färgidmarinerad strimlad kyckling i röd curry som finns i välsorterade mataffärer.

Jag stekte kycklingen på alla sidor och tillsatte 4 dl vatten och en burk kokosmjölk som kan bytas ut mot några matskedar grädde, allt beroende på vad man har hemma.

Jag förkokade ett antal broccolibuketter bara väldigt lätt, hackade både röd och grön paprika. Tillsatte alla grönskaerna och ca 1 dl Sweet Chili sås, saltade och kryddade med ännu mer röd curry. För att reda såsen tillsatte jag lite maizena.

Det blev fantastiskt gott och särskilt efter väldigt varma dagar när man nästan inte haft någon matlust alls! Då smakar Thaikyckling extra bra. Så om ni vill ha något enkelt och gott så får detta bli dagens tips!

Självklart kan man lägg i alla grönsaker man har hemma när man gör Thaikyckling. Alla färger och goda grönsaker gör att det bara blir godare! Serveras med ris eller varför inte en god sallad i stället, eller både och för dom som vill ha det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.