Världens godaste hemmagjorda pizza!


Nyårsdagen är den perfekta dagen att göra världens godaste hemmagjorda pizza. Nyårsdagen är årets största pizzadag. En hemmagjord pizza är mycket godare än den man köper! Jag har komponerat världens enklaste pizza recept där ni inte behöver göra någon deg själva. Ni köper helt enkelt Santa Maria Pizza bottnar. Denna pizzan blir så god. Det viktigaste är den färska basilikan!

Pizza med prosciutto Crudo, mozzarella och basilika

1 pkt med Santa Maria Pizzabottnar

Tomatsås

120 gram Prosciutto Crudo – skinka

Mozzarella

Riven ost

Färsk basilika

Cocktailtomater

Gör pizza så här!

Sätt ugnen på 250 grader. Tag två plåtar med bakplåtspapper och läggtvå bottnar på vardera plåt. Lägg på tomatsås så att det precis täcker pizzabotten. Skär två skivor Prosciutto i bitar och fördela över pizzan (jag brukar skära varje skiva i fyra bitar. Lägg därefter 6 skivor cocktailtomater i en cirkel. Dela en mozzarella i fyra delar. Varje del gör ni sex bitar av och lägger mellan cocktailtomaterna. Strö över riven ost. Lägg på 4-6 färska basilikablad på pizzan.

Sätt överst i ugnen på 250 grader i exakt 10 minuter. Titta därefter på pizzan om den behöver ytterligare 1 minut. Klipp pizzan i 8 bitar lagom att äta med handen.

Så himla goda och glöm inte att den färska basilikan är väldigt viktigt för smaken! Världens godaste hemmagjorda pizza!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.