Världens godaste och enklaste fröknäcke i alla kategorier!


Du måste prova att göra detta fröknäcke! Detta är mitt recept som jag har justerat genom åren och det är det absolut bästa. Fröknäcket blir perfekt och dom som får smaka vill alltid samma sak! Ge mig receptet på fröknäcke! Jag använder dom till mellanmål, frukost och när man är sugen på något men inte vill äta något onyttigt!

Recept Fröknäcke, 3 plåtar 

2,5 dl pumpakärnor

2,5 dl solrosfrön

2 dl sesamfrön

4 dl durum vetemjöl

1 dl rapsolja

4 dl hett vatten (hett kranvatten går utmärkt)

Havssalt efter smak

Rör ihop alla ingredienserna till en smet. Dela degen i tre delar och stjälp upp varje del på var sitt bakplåtspapper. Ta ytterligare ett bakplåtspapper och lägg ovanpå degen och tryck/kavla ut degen så den täcker pappret.

Själv tycker jag att det är lättast att använda kaveln att trycka ut degen och sedan använda händerna för att trycka ut resten i hörnen genom att trycka ovanpå det bakplåtspapper man lagt på degen. Jag tar sedan en kniv och skårar alla bröd. Sedan strör jag havssalt som jag trycket till lätt med handen så det skall fastna och inte skall trilla av.

Här nedan ser ni bilder på hur jag gör. Delar degen i 3 delar.

Lägger ett bakplåtspapper ovanpå och trycker lätt till degen.

Använder en kavel och trycker ut degen i stället för att kavla.

På slutet använder jag handen och trycker med för att få ut degen i hörnen. Sedan drar jag av bakplåtspappret.

Skårar bröden med en kniv i lagom stora bitar. Jag brukar göra 16 bitar per plåt!

Sedan strör jag flingsalt som jag trycker till lätt med handen för att det skall fastna. Sedan är det bara skjuts in i ugnen.

Sätt i alla tre plåtarna i varmluftsung på 135 grader i ca 70 minuter. Jag alternerar sedan plåtarna med 20 minuters mellanrum. Om du inte har en varmluftsugn så går det lika bra med en vanlig ugn i 150 grader i 60 minuter. Lägg sedan upp fröknäcket på galler och låt det svalna. Eftersom du skårat knäcket är det enkelt att bryta i bitar. Glömmer du att skåra är det bara att bryta i sär det i lagom stora bitar.

Jag förvarar mina fröknäcke i en glasburk som jag köpt på IKEA på köksbänken. Perfekt när du är hungrig och middagen inte är klar, frukost eller mellanmål.

Bara att bryta isär fröknäcket där du skårat det! Perfekt och ser ut som perfekta skivor som kan imponera på vem som helst, men framför allt smakar dom gudomligt!!

Du måste testa detta recept och om du bjuder på det så kommer jag lova att alla ber dig om receptet!

Önskar dig en fin lördag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.