Världens godaste vaniljrutor med hallon och citron


Här skall ni få receptet på världens godaste vaniljrutor med hallon och citron. En perfekt söndagskaka att bjuda på till eftermiddgaskaffet. Eller kanske till kaffet efter middagen.

Världens godaste vaniljrutor med hallon och citron pudrad med florsocker för garnering

Så här kommer ett supergott recept på en av mina favoriter som dessutom är väldigt enkel att göra. Jag har en form som är 24×24 centimeter till denna kaka. Perfekt även att ta med till jobbet att bjuda på.

Recept Vaniljrutor med hallon och citron

250 g smör

5 dl vetemjöl

2 dl strösocker

2 msk vaniljsocker

0,5 msk bakpulver

Fylling

2,5 dl kesella smaksatt med vanilj (en hel burk)

2 dl creme fraiche (en hel burk)

1,5 dl strösocker

rivet skal från 1 citron

1 msk vanlijsocker

3 dl frysta hallon

Garnering

Vaniljsocker att pudra över vid servering

Gör så här

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader

Tag rumsvarmt smör och blanda med alla torra ingredienser. Antingen använder du en matberedare för att blanda ingredienserna eller det går lika bra att göra det för hand. Blanda degen till den blir en blanding mellan en deg och en smuldeg. Alltså en deg men med ganska stora smulor.

Jag har valt en form i storleken 24×24 cm. Klä formen med bakplåtspapper.

Använd hälften av degen och tryck ut i formen och tryck upp den lite på kanterna. Den andra hälften skall du använda till topping på kakan efter att du brett på fyllningen.

Blanda nu ihop samtliga ingredienserna till fyllningen och gör den till en jämn smet.

Häll ut krämen ovanpå degen i formen. Strössla frysta hallon över i ett jämt lager. Hallonen kommer självmant sjunka ner så du behöver inte trycka till dom.

Smula sedan den andra hälften av degen ovanpå kakan,

Sätt in den i ugnen i ca 50 minuter. Om kakan börjar få färg ovanpå så lägg folie över kakan och låt den stå kvar i ugnen tills den är klar.

Låt sedan kakan svalna helt innan du skär den i bitar. Efter en stund kan du ställa in den i kylen för att påskynda processen.

Tag sedan florsocker och pudra över hela kakan. Skär sedan upp lagom stora bitar och pudra lite mer florsocker över för servering!

Perfekt till söndagskaffet eller som dessert med lite vaniljsås!

Hoppas ni tycker om dom och låt mig gärna veta vad ni tycker om ni bakor dom! Jag vet nämligen att dom brukar bli succée!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.